• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Idag 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Andersson förlänger - och lånas ut

21 januari 2021 14:25

Säsongen blev bara fem matcher gammal för Redhawks i DamEttan Södra. Nu inleds lagbygget inför den kommande säsongen och först med att förlänga sitt kontrakt är centern Amanda Andersson. – Jag längtar redan till vi kör igång i höst, säger 22-åringen - som också lånas ut till Hvidovre under resterande del av den här säsongen.


Våren 2020 var Redhawks en seger från ett avancemang till SDHL. Den här säsongen får tjejerna inte ens chansen att kvala sig upp, då Covid-19 sätter stopp och serierna stängts ner i förtid.

Istället påbörjas nu lagbygget inför nästa säsong, där Amanda Andersson är första spelare att föra pennan till pappret och skriva på ett nytt ettårskontrakt.

– Amanda är en viktig kugge för oss, både för sitt spel på isen och hur hon agerar utanför den. Hon har varit i klubben under flera säsonger och är något av en kulturbärare i vår trupp, säger lagets huvudtränare och tillförordnade sportchef Calle Wendt.

Säsongen 2020-21 blev bara fem matcher kort. På dessa svarade Amanda Andersson tio poäng, fördelat på två mål och åtta assist. Sett över hennes 88 matcher i DamEttan är hon också en producerande spelare med starka 94 poäng.

– Jag är jätteglad över att kunna förlänga mitt kontrakt. Det är här jag vill spela och fortsätta vara med på resan mot ett avancemang. Jag längtar redan nu efter att få köra igång med nya matcher till hösten, säger Amanda Andersson själv i en kommentar.

Innan det är dags att till fullo börja ladda inför 2021-22 blir det spel i den danska ligan för Andersson. Hon lånas ut till Köpenhamnsklubben Hvidovre under resterande del av den här säsongen, där hon ska försöka bärga ett danskt mästerskap.

– Det är en perfekt lösning och det ska bli kul att spela matcher igen, avslutar Amanda.