• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 26 Augusti Aug
Lördag Lör 28 Augusti Aug
Söndag Sön 29 Augusti Aug
Torsdag Tor 2 September Sep
Fredag Fre 3 September Sep
Fredag Fre 10 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Andersson förlänger - och lånas ut

21 januari 2021 14:25

Säsongen blev bara fem matcher gammal för Redhawks i DamEttan Södra. Nu inleds lagbygget inför den kommande säsongen och först med att förlänga sitt kontrakt är centern Amanda Andersson. – Jag längtar redan till vi kör igång i höst, säger 22-åringen - som också lånas ut till Hvidovre under resterande del av den här säsongen.


Våren 2020 var Redhawks en seger från ett avancemang till SDHL. Den här säsongen får tjejerna inte ens chansen att kvala sig upp, då Covid-19 sätter stopp och serierna stängts ner i förtid.

Istället påbörjas nu lagbygget inför nästa säsong, där Amanda Andersson är första spelare att föra pennan till pappret och skriva på ett nytt ettårskontrakt.

– Amanda är en viktig kugge för oss, både för sitt spel på isen och hur hon agerar utanför den. Hon har varit i klubben under flera säsonger och är något av en kulturbärare i vår trupp, säger lagets huvudtränare och tillförordnade sportchef Calle Wendt.

Säsongen 2020-21 blev bara fem matcher kort. På dessa svarade Amanda Andersson tio poäng, fördelat på två mål och åtta assist. Sett över hennes 88 matcher i DamEttan är hon också en producerande spelare med starka 94 poäng.

– Jag är jätteglad över att kunna förlänga mitt kontrakt. Det är här jag vill spela och fortsätta vara med på resan mot ett avancemang. Jag längtar redan nu efter att få köra igång med nya matcher till hösten, säger Amanda Andersson själv i en kommentar.

Innan det är dags att till fullo börja ladda inför 2021-22 blir det spel i den danska ligan för Andersson. Hon lånas ut till Köpenhamnsklubben Hvidovre under resterande del av den här säsongen, där hon ska försöka bärga ett danskt mästerskap.

– Det är en perfekt lösning och det ska bli kul att spela matcher igen, avslutar Amanda.