• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan

Mångfaldig landslagsback till Redhawks

2 augusti 2017 10:03
Lagbygget

Redhawks lagbygge inför säsongsstarten är nu komplett. Den mångfaldigt landslags- och VM-meriterade backen Tuukka Mäntylä blir den sista pusselbiten i det lag som drar igång säsongen på allvar med träningspremiär på is klockan 10:00 på måndag. Då kommer också Mäntylä att vara på plats.


I går återsamlades Malmö Redhawks inför den kommande säsongen, men lagbygget var inte fulltaligt. Det är det nu. Den flerfaldigt VM-meriterade backen Tuukka Mäntylä, 36, blir Redhawks sista pusselbit inför SHL- och CHL-premiärerna.

Närmast kommer Mäntylä från spel i KHL, där han den gångna säsongen representerade Kunlun Red Star. I den kinensiska klubben svarade han för 24 poäng (10+24) på 57 grundseriematcher och hela sju poäng, fördelat på två mål och fem assist, på fyra matcher i Gagarin Cup-slutspelet. Nu lämnar han KHL för att istället förstärka Redhawks i SHL och CHL.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där. Jag vet att det är ett riktigt bra lag med fina faciliteter och en trevlig stad. Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och jag är väldigt glad i dag, säger Tuukka Mäntylä själv i en kommentar och fortsätter med att kort beskriva sig själv som spelare;

– Det är alltid svårt att göra en beskrivning av sig själv. Jag är en ganska liten spelare, men jag gillar att vara fysisk och spelar större än min storlek. När jag har pucken försöker jag att vårda den och hitta bladen på mina medspelare. Framför allt hoppas jag kunna hjälpa laget.

Den rutinerade backen har representerat Leijonat, det finska landslaget, vid över 100 tillfällen och så sent som våren 2015 var han en vital del av det finländska VM-laget. Mäntylä har även stor rutin från SHL, då han gjort fyra säsonger i Luleås och Frölundas färger och totalt spelat 216 matcher på svenska isar.

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterlige och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö Arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen. Tuukka Mäntylä kommer att bära tröja nummer 4. Han ansluter till truppen lagom till Redhawks ispremiär på måndag.

När det nu är fullt på isen är det dags att fylla läktarna. Säkra din plats till den kommande säsongen och köp säsongskort. Se mer genom att klicka här!