• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Mångfaldig landslagsback till Redhawks

2 augusti 2017 10:03
Lagbygget

Redhawks lagbygge inför säsongsstarten är nu komplett. Den mångfaldigt landslags- och VM-meriterade backen Tuukka Mäntylä blir den sista pusselbiten i det lag som drar igång säsongen på allvar med träningspremiär på is klockan 10:00 på måndag. Då kommer också Mäntylä att vara på plats.


I går återsamlades Malmö Redhawks inför den kommande säsongen, men lagbygget var inte fulltaligt. Det är det nu. Den flerfaldigt VM-meriterade backen Tuukka Mäntylä, 36, blir Redhawks sista pusselbit inför SHL- och CHL-premiärerna.

Närmast kommer Mäntylä från spel i KHL, där han den gångna säsongen representerade Kunlun Red Star. I den kinensiska klubben svarade han för 24 poäng (10+24) på 57 grundseriematcher och hela sju poäng, fördelat på två mål och fem assist, på fyra matcher i Gagarin Cup-slutspelet. Nu lämnar han KHL för att istället förstärka Redhawks i SHL och CHL.

– När jag hörde att Redhawks var intresserade meddelade jag min agent, att jag väldigt gärna ville spela där. Jag vet att det är ett riktigt bra lag med fina faciliteter och en trevlig stad. Jag ser verkligen fram emot att komma till Malmö och jag är väldigt glad i dag, säger Tuukka Mäntylä själv i en kommentar och fortsätter med att kort beskriva sig själv som spelare;

– Det är alltid svårt att göra en beskrivning av sig själv. Jag är en ganska liten spelare, men jag gillar att vara fysisk och spelar större än min storlek. När jag har pucken försöker jag att vårda den och hitta bladen på mina medspelare. Framför allt hoppas jag kunna hjälpa laget.

Den rutinerade backen har representerat Leijonat, det finska landslaget, vid över 100 tillfällen och så sent som våren 2015 var han en vital del av det finländska VM-laget. Mäntylä har även stor rutin från SHL, då han gjort fyra säsonger i Luleås och Frölundas färger och totalt spelat 216 matcher på svenska isar.

– Vi har sökt efter en back för att stärka laget ytterlige och nu har vi hittat honom i Tuukka. Han är en rutinerad spelare som är skridskosnabb, stark och väldigt vältränad. Han är tuff att möta och har potential att bli en riktig publikfavorit i Malmö Arena. Att han varit i Sverige tidigare, har vetskap om det svenska sättet att spela och dessutom ville komma hit ser vi också som plusfaktorer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen. Tuukka Mäntylä kommer att bära tröja nummer 4. Han ansluter till truppen lagom till Redhawks ispremiär på måndag.

När det nu är fullt på isen är det dags att fylla läktarna. Säkra din plats till den kommande säsongen och köp säsongskort. Se mer genom att klicka här!