Redhawks vann på andra sidan sundet
Publicerad: 2023-01-17
Tisdagskvällens Öresundsderby slutade med klara siffror i Redhawks favör. Borta mot Hvidovre kopplade Redhawks tidigt ett grepp om matchen och kunde till slut spela hem en säker seger. Slutresultatet skrevs till 6-0 efter bland annat två mål från 15-åriga Emilia Rydell.

Med två omgångar kvar av DamEttan Södra har Redhawks ryckt ifrån i kampen om andraplatsen i tabellen. Kvällens 6-0-seger borta mot Hvidovre innebär att Redhawks nu har fyra poäng ner till Troja närmast bakom och det ska väldigt mycket till om smålänningarna ska kunna passera.

Själva 6-0-segern då? Den grundlade Redhawks under matchens första hälft. Ledningsmålet kom efter sex minuter spelet. I en spelvändning hittade Natalie Perry in till Silke Glud i slottet och Redhawks skyttedrottning gjorde inget misstag, pucken satt i krysset.

Redhawks hade också det mesta av det bästa under den första perioden, men Nicole Jackson tvingades också komma upp med ett par fina räddningar för att bibehålla sin nolla.

Halvvägs in på öppningsakten kunde Redhawks ändå dubbla sin ledning. Fumika Sasano vann puck bakom Hvidovres målbur innan hon hittade in med den framför densamma. Där fanns Emilia Rydell på rätt plats och hon tryckte in tvåan.

Det renderade i att hemmalaget tidigt valde att nyttja sin timeout och danskorna fick ett temporärt stopp i Redhawks offensiva produktion.

Efter pausvilan skulle det dock rinna iväg. Den andra perioden tillhörde Redhawks för hela slanten och målen radades upp. Silke Glud sköt sitt andra i matchen och 40:e för säsongen när hon snirklade sig igenom Hvidovreförsvaret och fram till ett vasst läge.

Bara 32 sekunder senare följde Natalie Perry upp med fyra sedan Glud fint spelat fram henne till ett superläge.

Emilia Rydell blev tvåmålsskytt när hon påpassligt höll sig framme och tryckte in en retur efter att Annie Svärd tagit sig till en fin möjlighet och med 0-5 på tavlan fick Hvidovremålvakten Amalie Joa nog.

Det stoppade dock inte Redhawks produktion helt. Strax efter målvaktsbytet avlossade Saga Nederman ett vinkelskott på vilket det uppstod en retur. Där höll sig Tyra Jönsson framme och tryckte in sexan.

I den tredje perioden bevakade Redhawks sin ledning och slog av något på takten, även om det fanns bud på fler mål. Jönssons mål spikade dock segersiffrorna till 6-0 för ett Redhawks som kan säkra avancemanget till DamHockeyAllsvenskan hemma mot Vänersborg på söndag. Klockan 14:10 släpps pucken på Malmö Isstadion och det är fritt inträde på damernas hemmamatcher i grundserien.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra Hvidovre vs. Redhawks 0-6 (0-2, 0-4, 0-0)

6:05 0-1 Silke Glud (Perry, J Jensen)
10:03 0-2 Emilia Rydelln (Sasano)

23:46 0-3 Silke Glud (Svärd)
24:18 0-4 Natalie Perry (Glud)
34:22 0-5 Emilia Rydell (Svärd, Sasano)
36:48 0-6 Tyra Jönsson (Nederman, Johansson)

Skott: 16-43 (9-17, 2-17, 5-9)