• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar

Sysav och Redhawks i samarbete för miljön

5 februari 2020 14:00

Två starka lokala aktörer inleder ett samarbete för en av vår tids viktigaste frågor – miljö och hållbarhet. Luren på Returen är ett initiativ där Sysav under Malmö Redhawks hemmamatcher samlar in mobiler till återbruk och återvinning.


– Vi vill använda kraften och engagemanget hos Malmö Redhawks fans, samarbetspartners och anställda för att göra skillnad. Med Luren på Returen vill vi tillsammans med Sysav inspirera alla runt omkring oss att göra mer miljömedvetna val i vardagen, säger Patrik Sylvegård, VD & Sportchef Malmö Redhawks.

Sysav strävar efter minskade avfallsmängder, och att så mycket som möjligt ska komma till nytta igen. Att producera en mobiltelefon ger upphov till 86 kilo avfall, fast den färdiga produkten bara väger drygt hundra gram. Det kan vara svårt att se som konsument se den totala mängden avfall som prylar orsakar, eftersom det mesta uppstår i producentledet. Att samla in telefoner för återanvändning och återvinning minskar utsläpp och uttag av naturresurser.

– Sysavs vision är att bidra till att skapa världens mest hållbara region, och nyckeln till det är samarbete. Redhawks engagerade fans får nu möjlighet göra en miljöinsats när de går på match. Det är en ny och rolig arena för insamling, säger Peter Engström, VD Sysav.

Hoppas på tusentals telefoner tillbaka till framtiden Minst 15 miljoner mobiltelefoner ligger och samlar damm i byrålådor i Sverige. I värsta fall hamnar de fel och slängs i de vanliga soporna. Om telefonerna samlas in kan de antingen fixas till och användas igen, eller återvinnas så att materialen nyttjas. Mobiltelefoner innehåller en rad komponenter som kan återvinnas eller återanvändas som råmaterial vid tillverkning av nya telefoner.

– Luren på Returen är ett sätt att inspirera till ett hållbart tänk. Alla kan göra en insats. Statistiskt sett har de flesta av oss naturresurser hemma som borde in i kretsloppet igen, säger Olof Löfgren, initiativtagare på Sysav. Vi hoppas på att tusentals telefoner ska hitta tillbaka och bli resurser för framtiden.