• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

Långt snack med "Blomman" inför första matchen

11 augusti 2018 09:45
J20

Det dröjer till tisdag kväll innan Redhawks inleder sitt matchspelande inför CHL- och SHL-premiärerna. Men redan i dag kan du njuta av hockey på hög nivå. Klockan 14:00 släpps pucken i Limhamns Ishall, där Redhawks J20-lag tar emot Växjö Lakers dito. Det är Anton Blomqvists första match med sitt nya lag, sedan han lämnade J18 för J20 och han vet vad han vill med säsongen. – Målsättningen är att vinna, så måste det vara. Annars kan man lika bra göra något annat, säger han.


Redhawks J20-lag tar i dag ett stort avstamp inför den stundande säsongen. Efter att ha tränat för fullt under en veckas tid är det dags för första matchen. Växjö Lakers har tagit bussen söderut och radar upp sig på andra sidan i Limhamns Ishall i eftermiddag.

– Det ska bli kul att spela match igen, det var längesen nu. Det kommer säkert att se ut som det brukar när det är första matchen för säsongen. Under den tid vi varit igång har vi försökt att gnugga visar bitar i spelet och jag hoppas kunna se lite linjer i dag, säger Anton Blomqvist, som tagit klivet från J18 till J20.

– Det känns som helt rätt kliv för min del. Jag har som mål att vara tränare på hög nivå och därför är detta ett bra steg att ta i min tränarkarriär. Jag tror att det passar mig lite bättre också, att jobba med killar som är något äldre. Jag kommer kunna vara något rakare i min kommunikation och sätt att vara, helt enkelt mer den Anton som jag är. På J18 handlar det mer om att sätta in spelarna i den större träningsmängden. Att ha ett J20-lag är nästa som att ha hand om ett A-lag, menar Blomqvist.

I sedvanlig ordning byggs allting bakifrån. De inledande träningsveckorna inför en ny säsong handlar så gott som alltid om att sätta försvarsspelet. Det är inget undantag för Redhawks J20-lag.

– Nej, det stämmer, defensiven är det vi har börjat med. Vi ska vara ett hårt jobbande lag. Jag tycker att klubben går åt helt rätt håll, med vårt A-lag i spetsen. Det finns en tydlig identitet, att man ska jobba hårt. Det är något som vi ska ta efter här nere. Den dagen våra killar förhoppningsvis ska upp och köra på seniornivå, då ska de vara väl förberedda. Spelmässigt ser det därför likt ut, jämfört med hur A-laget spelar, berättar Blomqvist och fortsätter;

– Vi har gnuggat mycket försvarsspel och hur vi ska spela oss ut ur egen zon. Sen kommer det att finnas vissa moment som vi inte kommer vara helt nöjda med när vi står på bänken i eftermiddag, men det är viktigt att vi har tålamod och att vi ser det hela ur ett längre perspektiv. Vi kommer inte att vinna någon titel i den här matchen, det delas inte ut något guld till det lag som vinner. Istället vill vi se linjerna i vårt spel och att spelarna jobbar hårt.

Hans spelare har varit på is i lite drygt en vecka, men det var först i måndags som de körde igång ordentligt.

– Vi var igång och kände lite på grejerna i förra veckan. Under denna har vi gått in på lagträning och lite teknikgrejer, så vi har haft en vecka där vi försökt sätta grejerna. Med en match kommer vi få lite video som bevis på vad vi gör bra redan nu och vad vi behöver jobba lite mer på framöver, berättar Blomqvist.

En del spelare känner han väl sedan fjolårssäsongen med J18, men det är ändå en ny grupp att ta hand om - men så här långt har Blomqvist inget annat än lovord.

– Gruppen känns bra. Framför allt känns den både mogen och mottaglig. Det är framför allt det jag vill se från spelare i den här åldern. Man går från J18 till J20 och då blir kravbilden lite högre och det gäller även förståelsen hos spelarna. Det känns som en homogen och mogen grupp.

Men sisådär en månad till seriestart är det självklart tidigt att sätta någon form av målsättning, men som den vinnare Anton Blomqvist är så hymlar han inte med vad han vill ha för resultat i sina matcher.

– Vi går in i varje match med tanken att vi ska vinna - och jag tror också att vi kan vinna varje match. Skulle vi göra det, då vinner vi SM-guld, det är enkelt uträknat. Sen är det extremt långt dit och det gäller att vara ödmjuk, men samtidigt måste bilderna finnas där, att vi ska kunna gå hela vägen. Sikta på att gå till slutspel gör man alltid, väl där kan allting hända. Det kommer krävas extremt mycket, både av oss ledare och av spelarna. Men målsättningen att vinna, den måste alltid finnas där. Annars kan man lika bra göra något annat, slår han fast.

En stor del av juniorhockeyn är också att utbilda spelarna och slussa dem vidare till A-lagsspel. Även här finns en tydlig plan.

– Det är så klart hårfint när man jobbar med juniorhockey. Jag tycker att vi har hittat en bra balans där, vi ledare tillsammans med sportchef Tomas Kollar, som gör ett enormt jobb med stort engagemang. När vi tränar då tränar vi framför allt för att utveckla killarna, men när det är match måste vi spela för att vinna. Givetvis handlar det också om att lära sig att vinna. Om man tittar på J18 kontra J20 igen så dras allt åt lite mer när du kliver upp en nivå. Dessutom ska jag kunna känna mig trygg i att jag kan skicka upp välutbildade spelare till Peter Andersson och resten av tränarstaben runt A-laget. Det blir lite tightare och tuffare samt mer rollbaserat när man är lite äldre och jag är säker på att vi kan göra något bra av det här under den här säsongen, säger Anton Blomqvist avslutningsvis.

Klockan 14:00 i eftermiddag ser du när han leder sitt nya lag för första gången. Växjö Lakers står för motståndet i Limhamns Ishall. Det är gratis inträde och ”Blomman” hälsar även att det finns både korv och saft till försäljning i kiosken. Hoppas att du vill spendera din lördagseftermiddag på Limhamn.