• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Idag 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Målvaktssidan klar - för de två kommande säsongerna

1 maj 2018 12:30
Lagbygget

Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp utgör Redhawks målvaktssida, inte bara till hösten utan över de två kommande säsongerna. Det står klart sedan Nihlstorp, 34, i dag förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong. Samtidigt lämnar Tex Williamsson, 27, Redhawks för spel i Tingsryd.


Redhawks målvaktspar under de två kommande säsongerna består av Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp. Den senare har i dag förlängt sitt avtal med ytterligare en säsong.

Den dubbla SM-guldvinnaren Nihlstorp flyttade hem till moderklubben sommaren 2016 och tillsammans med Alsenfelt tog han Redhawks till SM-semifinal under blott klubbens andra SHL-säsong sedan återkomsten till högstaserien. Under den gångna säsongen blev det bara två seriematcher innan Nihlstorp tvingades till operation.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta. När möjligheten dök upp att förlänga mitt avtal så var det inget att tveka på, säger Cristopher Nihlstorp själv, som nu är helt återställd efter sin skada;

– Jag har jobbat upp kroppen och känner mig riktigt fräsch. Nu vill jag bygga vidare på den träning som tog mig tillbaka till speldugligt skick igen och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Jag känner en stor lust inför att dra igång försäsongsträningen på måndag, fortsätter han.

Cristopher Nihlstorps meritlista är lång. Redan i unga år var han med om att vinna två silvermedaljer på J20-nivå med Redhawks. Gulden skulle komma längre fram i karriären. Såväl 2011 som 2015 blev han Svensk Mästare och 2014 vann han AHL-slutspelet Calder Cup med Texas Stars.

– I Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har vi i mina ögon Sveriges bästa målvaktspar. Efter hans operation har vi diskuterat att förlänga och det känns riktigt bra att vi får behålla våra målvakter i två år framöver. ”Stoffe” har dessutom sett väldigt bra ut sedan han kom tillbaka från sin skada och det syns på honom att han längtar efter att dra igång träningen inför den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

I samband med att Cristopher Nihlstorp förlänger sitt kontrakt står det också klart att Tex Williamsson lämnar klubben för spel i Tingsryd.

– Tex är en jättebra målvakt, men i den situation vi befinner oss i nu kan vi inte garantera honom den speltid han behöver för att fortsätta att utvecklas. Vi önskar honom ett stort lycka till i den framtida karriären, säger Sylvegård.