• Huvudsponsorer

Malmö Redhawks förlänger med Carl-Johan Lerby

9 november 2017 12:03
Lagbygget

Den unga Redhawksbacken Carl-Johan Lerby har i dag skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben. Det innebär att 20-åringen, som hittills svarat för två mål och en assist på de sex SHL-matcher han spelat, stannar i klubben över säsongen 2019-20.


När SHL är inne i sitt första landslagsuppehåll passar Malmö Redhawks på att se över truppen inför framtiden. I dag har backen Carl-Johan Lerby, 20, skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Carl-Johan är en av de bästa backarna vi fått fram från de egna leden på många år. Han är väldigt mobil och står för ett modernt spel. Vi ser honom som en potentiell toppback så väl i Redhawks som i SHL, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Carl-Johan Lerby inledde sin hockeykarriär i Trelleborgs IF, men flyttade till Malmö Redhawks som 14-åring och under sina ungdoms- och juniorår var han lagkapten i såväl U16 som J18.

Redan på försäsongen 2015 debuterade Lerby i A-laget och i fjol tog han en ordinarie tröja. Den här säsongen inledde han starkt innan en skada höll honom borta från spel i några veckor, men nu är han tillbaka i fullt slag.

– Det ska bli väldigt roligt att stanna här, i den miljö som jag utvecklats mycket i under de senaste säsongerna. Här får jag jobba vidare med samma ledarstab och jag ser goda möjligheter till att fortsätta min utveckling och bli den toppspelare i laget som jag vill bli, säger Carl-Johan Lerby själv.

Det nya kontraktet innebär att Lerby blir Redhawks trogen till och med säsongen 2019-20.