Defensiv back förstärker Redhawks
Publicerad: 2018-10-26
Redhawks förstärker laget med den defensivt starka backen Nichlas Torp, 29. Med den rådande situationen gällande skador på backsidan stärker Torp upp fram till landslagsuppehållet i början av nästa månad. – I den situation vi befinner oss i passar det väldigt bra att få in Nichlas, säger Patrik Sylvegård.

Under hösten har Redhawks haft ett antal backar på skadelistan och det är fortsatt en stor andel av laget backar som inte är tillgängliga för spel. Därför förstärker Redhawks nu truppen med Nichlas Torp.

– I den situation vi befinner oss i, med skadorna på backsidan, passar det oss väldigt bra att få in Nichlas fram till uppehållet. Han är en spelare som kan hjälpa oss. Sedan är det upp till tränarna att avgöra om han ska spela, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Nichlas Torp har tränat med Redhawks sedan i måndags och ser fram emot att spela, om han får chansen.

– Jag är laddad. Jag var och tittade på matchen i går och är sugen på att spela, säger han.

I Torp får Redhawks in en defensivt stark back, som dessutom vet vad som krävs för att vinna. Han har spelat två SM-finaler med moderklubben HV71, där en av dem slutade med att han fick fira ett guld. Den här säsongen har det hittills inte blivit något spel för Torp.

– Jag körde på med vanlig sommarträning och sen har jag kört på is med HC Dalen hemma i Jönköping och jag tycker att det har funkat bra, säger han om hur hösten sett ut.

Nichlas Torp finns tillgänglig för spel redan till morgondagens hemmamatch mot Frölunda.

{!A} {!B}

Christian Winnberg