• Huvudsponsorer

Mathias Tjärnqvist återvänder till Malmö Redhawks

26 januari 2016 09:39

Malmö Redhawks har fortsatt väldigt många forwards på frånvarolistan och väljer därför att förstärka laget med en rutinerad ytter i form av Mathias Tjärnqvist.


I fjol var Mathias Tjärnqvist med och förde Malmö Redhawks till SHL. Med rådande skade- och avstängningssituation i laget är den hårt arbetande ytterforwarden nu tillbaka i Redhawks.

– Vi tar tillbaka "Tjärna" för att vi känner ett behov av att bredda truppen. Vi går in i en tuff del av säsongen och vi vet vad vi får av honom. Han var med under en liknande situationen under fjolåret och det är en extremt bra kille, både på och utanför isen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Den här säsongen har Mathias Tjärnqvist gjort elva matcher i SM-Liiga med JYP från Jyväskylä, där han åkte på en skada som han nu är helt återställd från. Och "Tjärna" är så klart glad över att återvända till Malmö Redhawks.

– Det är fantastiskt skönt att få komma hit och spela här igen. Jag har många härliga minnen härifrån sedan fjolåret och jag ser fram emot att få kliva på isen med killarna igen, säger han själv.

Kontraktet med Mathias Tjärnqvist gäller för resterande del av innevarande säsong. Tjärnqvist gör debut redan i kvälls match mot Linköping. I kväll kommer han att bära nummer 41 men resten av säsongen är det nummer 71 som gäller för honom.