• Huvudsponsorer

Tränarna klara på juniorsidan

14 juni 2019 10:08

En ny säsong närmar sig och tränarstaben har sedan ett bra tag varit kring Redhawks SHL-lag. Nu står det även klart vilka ledare som kommer att jobba kring klubbens juniorlag. – Jag är glad att vi kan fortsätta jobba med kontinuitet, säger sportchef Tomas Kollar.


Malmö Redhawks har nu spikat samtliga tränarposter på elitjuniorsidan till den kommande säsongen. I mångt och mycket ser tränarstaben likadan ut som under fjolåret, men ett skifte sker på den assisterande tränarposten i J18.

Efter en tid i andra klubbar är Peter Enehag klar för en återkomst i Malmö Redhawks.

– Kul att få in Peter, som känner klubben väl och har stor rutin - både från tränaruppdrag i Sverige och utomlands. Han kommer också ta en roll när det gäller ledarskapsutbildning och kompetensutveckling för våra övriga tränare. Vi vill fostra ledare på samma sätt som vi vill fostra spelare, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior.

I samband med att Peter Enehag ansluter lämnar Tobias Bäckström sin roll som assisterande tränare och kommer istället att fullt ut fokusera på sin roll som Sportchef Barn och Ungdom.

– Att Tobias övergår till att 100% jobba i den rollen gör att vi kan säkerställa att vi gör rätt saker hela vägen ner i de unga åldersgrupperna.

I Redhawks J20 SuperElit-lag är tränarduon intakt med Anton Blomqvist och Albin Blomqvist. Dessutom fortsätter Alexander Jestoi som huvudtränare i J18.

– Jag är glad att vi kan fortsätta jobba med kontinuitet, att vi får behålla våra tränare och fortsätta att jobba med dem. Med Anton, Albin och Alexander har vi unga och hungriga tränare. Det är också något som genomsyrar stora delar av föreningen. Vi hittar många intressanta och lovande tränare genom hela ungdomsverksamheten i klubben, menar Kollar och fortsätter;

När det gäller just Anton och Albin tycker jag att de kompletterar varandra väldigt väl och tillsammans blir de mer och mer varma i kläderna.

Det är bra med kontinuitet, att vi kan behålla våra tränare och fortsätta att jobba med dem. Vi har ett ungt och hungrigt tränarteam på J20 och även i Alexander Jestoi på J18. Detsamma gäller om vi tittar ännu längre ner i åldrarna, så hittar vi många spännande tränare i föreningen.