• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan

Sexpoängsmatch när Brynäs gästar

17 februari 2017 15:28
Inför match

Redhawks är tillbaka på hemmaplan efter gårdagens bortaseger mot HV71. I morgon är det också dags för match i Malmö Arena. Brynäs kommer på besök i vad som blir en spännande drabbning kring kvartsfinalstrecket. En sexpoängsmatch där Redhawks jagar en ny seger mot Gävlelaget.


Med tre poäng i bagaget tog sig Redhawks hem till Malmö Arena sent i går kväll. Redan i morgon är det match igen, hemma mot Brynäs.

– Det är kul med matcher och att det är tätt mellan dem. Det gäller att vara på topp när schemat är så här späckat, att ladda om batterierna och att orka fokusera. När det blir tätt så handlar det mycket om de här sakerna samt om att vara konsekvent i sitt agerande, säger Peter Andersson.

I går bortabesegrade Redhawks HV71 med 6-3. Resultatet speglade inte riktigt matchbilden. Hemmalaget var klart bättre i öppningsperioden, men Redhawks blev allt bättre ju längre matchen led.

– Vi behöver upp lite i prestationen direkt från start jämfört med i går. Vi har tittat på video och hittat ett par saker som vi kommer att korrigera, som vi normalt sett gör bättre än vad vi gjorde i går. Matchen mot HV vann vi tack vare ett bra spel i special teams och en hög god effektivitet, menar Andersson, som utvecklar vad det är han vill se bättring på;

– Vi behöver bli noggrannare i vissa detaljer, att vi är på rätt ställe i bl a tekningarna och hur vi täcker skott. Alla HV:s mål tycker jag att vi bjöd på och över tid är det inget vi har råd med. Vi kom undan med det i går och det får vi vara glada över samt lära oss av misstagen.

Kampen framför mål belyser Andersson ofta som ett viktigt delmoment i matcherna. Flera av gårdagens mål gjordes via ett mycket bra arbete framför motståndarkassen.

– Det är så målen görs, med spelare som stör eller styr framför mål. Och där måste man vara för att göra målen, samtidigt som det gäller att ta bort motståndarnas spelare framför den egna kassen. Det brottas man med hela tiden, de detaljerna, säger han.

Matchen i Kinnarps Arena är dock historia och när Andersson blickar framåt förväntar han sig en match i åskådarnas smak under lördagseftermiddagen.

– Jag tror att det blir en bra match i morgon. Det brukar bli hög fart när vi möter Brynäs och roliga matcher för publiken.

Det skiljer bara en placering och en handfull poäng mellan lagen inför matchen.

– Vi vet hur det ser ut i tabellen, men vi jobbar dag för dag. Det är då som vi har bäst chans att göra en prestation som är så nära 100 % varje dag, tror Andersson.

Cristopher Nihlstorp har två starka insatser bakom sig och nu är också SHL:s statistiskt främsta målvakt, Oscar Alsenfelt, i matchdugligt skick igen. En speciell situation uppenbarar sig därmed.

– Det är en situation som jag är jättenöjd med. Jag tycker att vi har två väldigt bra målvakter och nu fick "Stoffe" vara med och vinna i går och han har två bra matcher bakom sig. Det lyfter både honom och hela laget, säger Peter Andersson och analyserar vidare vilken roll det spelar i det täta matchandet framöver;

– Jag tror att det är en fördel för oss att ha två målvakter i spel. Båda vill stå hela tiden, men när det är så tätt mellan matcherna är det viktigt att ha fräscha målvakter som orkar står just den aktuella matchen. Och det har vi.

Han har bestämt vem som vaktar kassen i morgon, men vill hålla på den information till matchdagen. Hur laget ser ut framför antingen Nihlstorp eller Alsenfelt bestäms först i morgon.

– Det blir nog inte samma lag. Lars Bryggman är sjuk och jag är tveksam till att han spelar i morgon. Lukas Haudum är inkallad till vår samling i morgon och då får vi se hur alla mår, avslutar Andersson.

Kl 16 är det nedsläpp i morgondagens hemmamatch mot Brynäs. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här!