• Huvudsponsorer

Nytt Redhawkskontrakt för Max Görtz

16 april 2019 10:00

Den 26-årige forwarden Max Görtz är klar för en fortsättning i Redhawks. I dag har Höör-sonen, som sköt tio mål under den gångna SHL-säsongen, skrivit på ett nytt ettårskontrakt.


För två säsonger sedan vände Max Görtz hem till Skåne för spel i Redhawks. Nu står det klart att det blir en fortsättning i klubben.

– Det känns väldigt bra att bli kvar i klubben och mina tankar och förhoppningar har alltid varit att stanna i Redhawks. Detta var laget som jag tittade på när jag växte upp och det är en ära varje gång jag drar på mig tröjan. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och längtar efter att dra igång försäsongsträningen, säger Görtz själv i en kommentar.

Efter att ha inlett sina juniorår i Malmö Redhawks testade Görtz vingarna på annat håll, först i SHL och därefter på andra sidan Atlanten, i Nashville Predators och Anaheim Ducks organisationer. Sommaren 2017 blev han en Redhawksspelare igen.

Sedan återkomsten har en efterhängsen skada inneburit att han inte kunnat göra sig själv rättvisa, men nu är han fullt frisk.

– Jag har haft problem med ryggen under de senaste säsongerna, men nu känns den jättebra. Det gör stor skillnad och med tränarnas hjälp kommer jag kunna bli ännu bättre, berättar Görtz.

Under säsongen 2018-19 slutade han på femte plats såväl i den interna poängligan som skytteligan med tio mål och 22 poäng.

– Den gångna säsongen har han visat att han har stor potential. Både vi och Max är övertygade om att vi kan få ut mer ur honom, inte minst nu när han är fri från sina skadebekymmer. Dessutom är han härifrån och vi har gärna spelare med lokal förankring i truppen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Kontraktet gäller över den kommande säsongen och sträcker sig till våren 2020.