Saga Nederman uttagen i U16-landslaget
Publicerad: 2023-01-10
I söndags sköt hon sitt första A-lagsmål i Redhawkströjan. I dag blev 15-åriga Saga Nederman uttagen i det svenska U16-landslaget, som ska delta i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen i österrikiska Spittal.

Under tisdagen tog Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16, ut den trupp som ska delta i europeiska ungdomsolympiska vinterfestivalen (EYOF) i Spittal, Österrike, 22–26 januari. Med i truppen finns den 15-åriga Redhawksforwarden Saga Nederman.

– Det här är en spännande trupp med många skickliga spelare. Vi har lyckats blanda olika spelartyper på ett, förhoppningsvis, bra sätt. Vi har sett på de region- och elitcamper vi haft under säsongen att dessa spelare har en grund i utbildningen att stå på och, kanske viktigast, att de vill tävla, säger Ulf Hall, förbundskapten för Damlandslaget U16.

De svenska tjejerna möter Tjeckien, Italien och Tyskland i gruppspelet, som inleds den 22 januari. Innan dess väntar dock hemmamatch med Redhawks redan på fredag för Nederman, då Redhawks tar emot Linköping hemma på Malmö Isstadion.

{!A} {!B}

Christian Winnberg