• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 12 Mars Mar
Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec

Brödraparet klart för spel i Redhawks

18 april 2018 14:52
Lagbygget

Nu är det klart, Marcus och Emil Sylvegård spelar för Redhawks den kommande säsongen. Lillebror Marcus, 18, medverkade i inte mindre än 33 matcher under den gångna säsongen och nu återvänder storebror Emil, 25, efter sju år i andra klubbar. – Drömmen om att vinna ett SM-guld med min moderklubb är stor och det är en dröm jag hoppas kunna förverkliga, säger Emil bland annat.


För en knapp vecka sedan stod det klart att bröderna Erik och Nils Andersson lämnar Redhawks efter att ha spelat tillsammans under de senaste säsongerna. Nästa säsong kommer publiken i Malmö Arena att få njuta av ett annat brödrapar.

De egna produkterna Emil och Marcus Sylvegård är klara för spel i Redhawks. Lillebror Marcus, 18, har redan lämnat ett stort avtryck på Redhawksfansen när han medverkade i inte mindre än 25 SHL-matcher och ytterligare åtta slutspelsmatcher under den gångna säsongen. Storebror Emil, 25, lämnade Redhawks som 18-åring för spel i de kanadensiska juniorligorna. Nu återvänder han efter fyra säsonger i SHL med Luleå och senast Linköping.

– Jag har varit ifrån klubben under sju säsonger och lärt mig väldigt mycket under den tiden. Samtidigt har jag följt varenda match Redhawks spelat under alla år, det är klubben i mitt hjärta. När det nu blev aktuellt att komma hem var det ett enkelt val att. Ledarstaben gör spelare bättre och här finns något att bygga vidare på. Drömmen om att vinna ett SM-guld med min moderklubb är stor och det är en dröm jag hoppas kunna förverkliga, säger Emil Sylvegård själv.

I Emil får Redhawks in en powerforward som alltid sätter laget före jaget. Han är en av de jobbigaste spelarna att möta i SHL. Dessutom var han inte långt ifrån att nå tvåsiffrigt vad gäller såväl mål som assist under den gångna säsongen.

– Emil är en riktig karaktärsspelare som vi är mycket glada över att få hem till Malmö igen. Han spelar med hjärtat utanpå tröjan och kommer att passa väldigt väl in i vårt lagbygge. Han har all potential att bli en blivande publikfavorit i Malmö Arena med sitt uppoffrande spel, säger Malmö Redhawks assisterande sportchef, Mathias Tjärnqvist.

Redan som 16-åring debuterade Marcus Sylvegård i SHL för Redhawks och sedan dess har han etablerat sig alltmer i A-laget för varje dag som passerat. Hittills i den unga karriären har det blivit 48 matcher i Redhawks A-lagsdress - och fler kommer det att bli.

– "Mackan" är en spelare som vi tror väldigt mycket på och det ska bli spännande att följa hans fortsatta framfart i klubben. Marcus är en annan spelartyp än Emil, en kille som spelar lite mer med finess och dessutom har ett riktigt bra skott. Vi ser fram emot att ha båda bröderna hos oss framöver och förhoppningsvis kan de pusha varandra, säger Mathias Tjärnqvist.

Under den gångna säsongen tryckte Marcus Sylvegård in tre mål i SHL, varav ett tystade en fullsatt Globen när han avgjorde straffläggningen mot Djurgården i mellandagarna.

Den frejdige ytterforwarden har även stor rutin från landslagsspel under de senaste säsongerna och han är aktuell för spel i JVM i kanadensiska Vancouver och Victoria till vintern.

– Jag ser fram emot att stanna i min moderklubb. Här vet jag att jag kan fortsätta att ta steg och utvecklas tillsammans med den tränarstab som finns i klubben. Dessutom ska det bli riktigt kul att få spela tillsammans med brorsan för första gången i karriären, säger Marcus Sylvegård.

Emil Sylvegård har skrivit på ett tvåårskontrakt medan Marcus Sylvegårds kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.