Kaptenen klar för tre nya år i Redhawks
Publicerad: 2018-11-09
Malmö Redhawks inleder helgen på bästa sätt, med att förlänga kontraktet med Fredrik Händemark, 25. Lagkaptenen har i dag skrivit på ett nytt treårsavtal med klubben. – Det har varit min ambition hela tiden, att stanna i Redhawks, säger huvudpersonen själv i en kommentar.

{!C}

Fredrik Händemark är klar för en fortsättningen i Redhawks. Lagkaptenen har i dag skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Vi är naturligtvis jätteglada över att få behålla honom. Fredrik är vår lagkapten, han har vårt DNA och är en spelare som driver oss framåt, både på och utanför banan. Att han väljer att skriva på en förlängning på tre år är ett bevis för att han verkligen tror på den vägen som vi valt att gå, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Fredrik Händemark kom till Redhawks i mellandagarna för snart tre år sedan och har sedan dess utvecklats till en nyckelspelare. Sedan ett år tillbaka bär han dessutom ett "C" på bröstet.

– Jag är glad och stolt över att få det här förtroende av klubben, att skriva ett långt kontrakt. Från första stund har jag trivts väldigt bra här, både i klubben, i laget och i staden. Det har varit min ambition hela tiden, att stanna i Redhawks. Det känns grymt kul, säger Fredrik Händemark själv efter att ha fört pennan till pappret.

Den här säsongen har Händemark hittills varit lagets starkaste poängplockare med 11 poäng (3+8) på 16 SHL-matcher samt ytterligare 7 poäng (2+5) på sex matcher i Champions Hockey League. De två senaste säsongerna har han även representerat Tre Kronor.

Det nya kontraktet innebär att Fredrik Händemark blir klubben trogen till och med säsongen 2021-22.

{!D} {!A} {!B}

Christian Winnberg