Redhawks i samarbete med Locker Room Talk
Publicerad: 2021-09-07
Malmö Redhawks och Locker Room Talk inleder ett treårigt samarbete, vilket innebär att Locker Room Talk kommer att jobba med klubbens ungdomsspelare med start redan under den här veckan.

Som första elitklubb kan Malmö Redhawks stolt ingå i ett treårigt samarbete med den prisbelönade organisation Locker Room Talk, något som lyfter klubbens projekt Medspelaren ytterligare en nivå. Locker Room Talk jobbar aktivt för att förändra jargongen i ungdomsspelares omklädningsrum med visionen om en jämställd värld där alla människor känner frihet att vara sig själva.

– Vi vill vara seriösa i vårt värdegrundsarbete och genom att samarbeta med Locker Room Talk har vi möjlighet att vara just det. De har sedan tidigare en metod som visat sig vara lyckad och de kommer till oss med en tydlig och välstrukturerad plan för hur vi kan jobba tillsammans. Vi är en stor aktör i Hockeysverige och genom vår möjlighet att ha en positiv påverkan på flera unga ser vi det här som helt rätt steg att ta. Vi vill inte bara utveckla skickliga hockeyspelare utan även individer med sunda värderingar, något vi kan göra tillsammans med Locker Room Talk, säger Carl Söderling, ansvarig för #MerÄnHockey i Malmö Redhawks.

Under de tre kommande säsongerna kommer Locker Room Talk att jobba med Malmö Redhawks spelare i åldrarna U11 till U15 och kommer att träffa varje lag vid åtta tillfällen. Dessutom kommer utbildningar att ske med lagens tränare, för att de ska få fler verktyg för att kunna hantera situationer som eventuellt kan uppstå.

– För vår del känns här fantastiskt roligt, att ingå i ett längre samarbete med Malmö Redhawks. Det ger oss en möjlighet att skapa en långsiktig förändring. Under pandemin har vi inte haft möjlighet att vara ute och utbilda killar i samma utsträckning som tidigare och nu är det något vi verkligen ser fram emot att få göra igen, säger Oscar Gullers Ahlin från Locker Room Talk, och fortsätter;

– Vi märker att klubben ser betydelsen av att arbeta med de här frågorna, för att skapa schyssta attityder och goda värderingar redan i unga år. Vi jobbar för att skapa ett välmående och tryggt omklädningsrum. Det tror vi kommer leda till att killarna kommer prestera bättre när de väl är ute på isen samtidigt som det dessutom bygger en starkare lagsammanhållning.

Det första utbildningstillfället sker redan under onsdagen när Locker Room Talk träffar Redhawks U14-lag.

{!A}

Christian Winnberg