• Huvudsponsorer

Quinton Howden åker hem

21 mars 2021 10:40

Redhawksforwarden Quinton Howden har varit indisponibel för spel sedan bortamatchen mot Frölunda den 16 februari. Nu står det klart att han åker tillbaka till Kanada för att rehabilitera sig på hemmaplan. – Kanske den bästa grupp jag någonsin fått äran att spela med, säger Howden om laget han tillhört sedan jul.


Strax före jul blev den kanadensiske centern Quinton Howden klar för spel i Redhawks. Debuten skedde i bortamatchen mot Brynäs den 28 december, dagen efter att han anlänt till Sverige.

Sedan 29-åringen, med bland annat ett OS-brons på meritlistan, klev av bortamatchen mot Frölunda den 16 februari har han inte varit tillgänglig för spel. Något mer spel blir det inte heller i Redhawksdressen. Nu står det klart att Howden lämnar Malmö för att fortsätta sin rehabilitering på hemmaplan.

– Vi hoppas på ett skyndsamt tillfrisknande för Quinton samtidigt som vi önskar honom all lycka i den fortsatta karriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i en kommentar.

– Efter samtal med Patrik tror vi att detta är det bästa. Att åka hem är inget jag velat, utan jag har hela tiden jobbat för att jag ska kunna komma tillbaka och spela, men som det är nu funkar det inte. Jag har haft en fantastisk tid här och trivts väldigt bra i staden. När det gäller laget är det är kanske den bästa grupp jag någonsin fått äran att spela med. Vi har haft väldigt kul tillsammans och det känns tråkigt att kunna vara med på den fortsatta resan här. Men jag vill tacka hela organisationen för att jag fick komma hit och att vi haft så oerhört kul tillsammans, säger Quinton Howden själv.