• Huvudsponsorer

Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov

Nya namn in i tränarstaben

20 mars 2020 12:10

Joakim Fagervall blir ny huvudtränare i Redhawks. Vid sin sida får han också in den tidigare Redhawks- och NHL-backen Andreas Lilja. De två kommer att utgöra tränarstaben tillsammans med Jesper Mattsson och Henning Sohlberg. – Vi tror väldigt mycket på den här konstellationen, säger Patrik Sylvegård.


Efter den abrupt avslutade säsongen stod det klart att Peter Andersson och Martin Filander också gjort sina sista matcher som huvudtränare respektive assisterande tränare för Redhawks. Nu är de nya pusselbitarna i ledarstaben på plats.

Joakim Fagervall blir ny huvudtränare för Redhawks och vid sin sida får han - utöver Jesper Mattsson - även den tidigare Redhawks- och NHL-backen Andreas Lilja, som assisterande tränare.

– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård om sina nya tränare.

Fagervall kommer närmast från en succésäsong i HockeyAllsvenskan, där han ledde Björklöven till seriesegern. I Umeå fick han dock aldrig chansen att leda laget upp till SHL med anledning av den avblåsta säsongen. Innan dess hann han prisas som Årets Tränare i serien. Nu flyttar han söderut.

– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget. Jag tycker att det är en mycket spännande konstellation, säger han om att få kampera tillsammans med Jesper Mattsson, Henning Sohlberg och Lilja.

Inför säsongen 2018-19 klev Andreas Lilja in i tränarvärlden, som assisterande tränare i Kristianstad. Samma vår var han med om att leda laget upp i HockeyAllsvenskan. Nu tar han steget upp på SHL-nivå och återvänder till Redhawks 20 år efter att han som spelare lämnade för spel i NHL.

– Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran. Tränarteamet känns också starkt och jag är säker på att vi kommer att fungera jättebra ihop, säger Lilja i en kommentar.

Joakim Fagervall har skrivit på ett tvåårskontrakt och Andreas Liljas avtal gäller över de tre kommande säsongerna.