• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Adam Werner är Redhawks nye målvakt

20 juni 2022 16:00

Adam Werner är en av Redhawks målvakter till den kommande säsongen. Efter att ha spenderat de tre senaste säsongerna i Nordamerika vänder 25-åringen nu hem till Sverige igen och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Jag är riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Werner bland annat.


Nu är målvaktssidan spikad inför den kommande säsongen. Sedan tidigare är Daniel Marmenlind klar. Nu får han sällskap av Adam Werner, 25, som ansluter från spel i Calgary Flames organisation.

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet. Nu vill han komma hem och vara med på vår resa och i honom får vi en målvakt som vill framåt och driver för att ta nästa kliv. Med Adam och Daniel (Marmenlind) så får vi ett ungt målvaktspar som båda kommer att tävla varje dag för att bli bättre, samtidigt som de stöttar varandra. Just det är också något som går hand i hand med hur vi ser på vårt lagbygget och just därför känns det riktigt roligt att få in Adam i vår trupp, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Efter att ha fått sin forstran i Mariestad flyttade Adam Werner till Karlstad för att gå på Färjestads hockeygymnasium. Det var också i Värmland som han fick sitt genombrott i SHL när han säsongen 2018/19 imponerade i ett målvaktspar med den tidigare Redhawkskeepern Markus Svensson.

Sommaren 2019 flyttade Werner över Atlanten för spel i Colorado Avalanche, där han också NHL-debuterade med en insats som skapade rubriker. I sin första match mottade han samtliga 40 skott och höll nollan mot Winnipeg Jets. Men efter att den gångna säsongen ha vaktat målet för Stockton Heat väntar nu en återkomst i SHL.

– Det här känns jättespännande och jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång. Jag har fått en bra bild av gruppen och den ser jag verkligen fram emot att få bli en del av. Jag är övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans. Min säsong tog nyss slut och jag har nyligen kommit hem till Sverige igen, men trots det är jag riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Adam Werner själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna och Adam Werner kommer till Malmö Arena på besök under nästa vecka.

Hela lagbygget följer du här >>