• Huvudsponsorer

Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

Adam Werner är Redhawks nye målvakt

20 juni 2022 16:00

Adam Werner är en av Redhawks målvakter till den kommande säsongen. Efter att ha spenderat de tre senaste säsongerna i Nordamerika vänder 25-åringen nu hem till Sverige igen och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Redhawks.

– Jag är riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Werner bland annat.


Nu är målvaktssidan spikad inför den kommande säsongen. Sedan tidigare är Daniel Marmenlind klar. Nu får han sällskap av Adam Werner, 25, som ansluter från spel i Calgary Flames organisation.

– Adam har jag följt under en längre tid och haft koll på sedan han var 15 år och skulle in på hockeygymnasium. Han är en storväxt och modern målvakt som testat vingarna på andra sidan Atlanten och på ganska kort tid har han skaffat sig en stor erfarenhet. Nu vill han komma hem och vara med på vår resa och i honom får vi en målvakt som vill framåt och driver för att ta nästa kliv. Med Adam och Daniel (Marmenlind) så får vi ett ungt målvaktspar som båda kommer att tävla varje dag för att bli bättre, samtidigt som de stöttar varandra. Just det är också något som går hand i hand med hur vi ser på vårt lagbygget och just därför känns det riktigt roligt att få in Adam i vår trupp, säger Malmö Redhawks sportchef, Björn Liljander.

Efter att ha fått sin forstran i Mariestad flyttade Adam Werner till Karlstad för att gå på Färjestads hockeygymnasium. Det var också i Värmland som han fick sitt genombrott i SHL när han säsongen 2018/19 imponerade i ett målvaktspar med den tidigare Redhawkskeepern Markus Svensson.

Sommaren 2019 flyttade Werner över Atlanten för spel i Colorado Avalanche, där han också NHL-debuterade med en insats som skapade rubriker. I sin första match mottade han samtliga 40 skott och höll nollan mot Winnipeg Jets. Men efter att den gångna säsongen ha vaktat målet för Stockton Heat väntar nu en återkomst i SHL.

– Det här känns jättespännande och jag tycker att Malmö har något riktigt intressant på gång. Jag har fått en bra bild av gruppen och den ser jag verkligen fram emot att få bli en del av. Jag är övertygad om att vi kan göra något riktigt bra tillsammans. Min säsong tog nyss slut och jag har nyligen kommit hem till Sverige igen, men trots det är jag riktigt laddad på att dra igång den kommande säsongen, säger Adam Werner själv i en kommentar.

Kontraktet gäller över de två kommande säsongerna och Adam Werner kommer till Malmö Arena på besök under nästa vecka.

Hela lagbygget följer du här >>