• Huvudsponsorer

Ett brev signerat Marcus Larsson

23 juni 2022 15:11

I går var det exakt tre månader till hemmapremiären i SHL och det är dags att göra sig redo. Säkra din plats senast i dag så får du SM-slutspelet 2023 på köpet. Här tar du del av ett brev från Marcus Larsson som en kombinerad hyllning och uppmaning till er säsongskortsinnehavare.


Sommaren är här och bortsett från finalen i Stanley Cup känns hockeyn tämligen avlägsen. Förutom de självklara fördelarna med somrarna, såsom värme och bad, är där ju en nackdel. Avsaknaden av hockey. Samtidigt har sommaren genom åren också gett mycket tid för reflektion och funderingar. Vad är det som gör att man under halva året lever efter hur en gummitrissa hanteras på en konstgjord is inomhus? Och vad är det som får tusentals andra att göra samma sak? Vad får oss att ta oss till arenan och vad får oss att känna?

Efter mycket funderande finns det förutom det mest uppenbara, kärleken till idrotten och ishockey, en sak. Det är känslan av ett vi och den gemensamma framgång vi åstadkommer. Ett fenomen där allt når sin peak är när vi gör mål hemma i arenan. Då reser sig alla, från alla områden, med alla storlekar på plånbok, i alla åldrar, upp, och känner en gemensam eufori. Det är vi tillsammans. Ännu tydligare blir det när många mål kommer på kort tid i kritiska skeden, som när vårt Malmö vände mot Växjö i kvartsfinal 4 av SM-slutspelet våren 2017. Då hade jag äran att vara på plats tillsammans med 12.000 andra och vi fick ett minne för livet. Det var eufori, och ett tillfälle när vi, Malmö Redhawks, åstadkom något tillsammans som kändes hela vägen in i själen och också visar vad vi kan göra när vi går ihop.

Men vad är då egentligen Malmö Redhawks, vad är vi? Är det jag, är det Sylvegård, spelare, styrelse, ledare, ideella, säsongskortsinneharave, partners, fans? Jo, det är ju fiffigt att det är alla. Alla är vi klubben, det är jag och det är du. Många av oss har ganska tydliga delar i ansvaret kring klubben, vissa mer exponerade än andra. Men som supporter, säsongskortsinnehavare eller vad man nu väljer att kalla sig, är du en del av klubben och vi alla delar på det kollektiva ansvaret för det vi kallar Malmö Redhawks. Klubben är inte ”någon”, det är du. Jag tycker att det är viktigt att vi aldrig glömmer det och jag tror att vår framgång kommer att ligga där. Att vi sluter oss samman och går mot samma mål – att bli den bästa klubben i Sverige.

Förstå mig rätt, insatsen du gör som säsongare är väldigt imponerande och viktig - och något vi självklart inte tar för givet. Men man får aldrig glömma att ett säsongskort inte enbart är rättigheter, man blir också en del av Malmö Redhawks och är därför med i alla fram- och motgång. Du är en ambassadör.

Vad kan man då göra som säsongskortsinnehavare? Givetvis har man sina rättigheter och har gjort en fantastisk insats med sitt säsongskort när man för familj och vänner informerat om att man inte kommer att vara tillgänglig 25-30 kvällar till vintern. Finns det mer man kan göra? Vad kan jag göra för klubben? För att göra om Kennedys klassiska citat: ”Fråga inte vad klubben kan göra för dig, utan vad du kan göra för klubben”. Vad kan det innebära mer konkret då? Ta med folk om ett kort är ledigt en kväll, locka med grannfamiljen en match eller prata gott om oss. Var en ambassadör. Om alla säsongare lyckas få med sig en ny supporter och besökare varje säsong, då ser vår framtid jäkligt ljus ut. Det är de små gesterna som blir stora, om många gör dem. Men, se det inte som ett ansvar eller något som ska vara betungande. Se det som ett privilegium och som en möjlighet att skapa framgång, för du är Malmö Redhawks.

Tack för att du är en del av Malmö Redhawks.

Marcus Larsson
Kommersiell chef