• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Fredag Fre 3 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Onsdag Ons 8 December Dec
Fredag Fre 10 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Tisdag Tis 21 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan

Dansk landslagsback klar för Redhawks

30 mars 2020 09:00

Den danske landslagsspelaren Markus Lauridsen, 29, är klar för spel i Redhawks över de två kommande säsongerna. Den Köpenhamnsbördige backen kommer närmast från spel i HV71 där han i fjol svarade för starka 30 poäng. – Vi ser honom som en av våra ledande spelare, säger Patrik Sylvegård.


Redhawks förstärker laget med den danske landslagsbacken Markus Lauridsen. 29-åringen kommer närmast från spel i HV71, där han var en av smålänningarnas främsta spelare under den gångna säsongen.

– Markus är en spelare som vi haft ögonen på under en längre tid. Under den senaste säsongen tycker jag att han tog ett stort kliv framåt och därför känns det extra kul att vi nu får ha honom hos oss. Han är en tvåvägsback som har väldigt fina egenskaper i det offensiva spelet. Vi ser honom som en av våra ledande spelare, som kommer att få ett stort ansvar i alla spelformer, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Lauridsen kommer till Redhawks med karriärens hittills främsta säsong i ryggen. Efter tre raka år med runt 10 poäng i SHL och tyska DEL slog han till med 30 poäng (3+27) på 52 matcher i fjol - en notering som var åttonde bäst av samtliga backar i SHL.

Utöver förmågan att bidraga med poäng offensivt är han både rörlig och positionssäker i det defensiva spelet. Dessutom har han förmågan att logga mycket istid.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att komma hit. Jag vet att klubben vill uppåt och det vill jag också. Dessutom tycker jag det blir spännande med den nystart som sker här nu, med nya tränare. Jag känner många av mina nya lagkamrater sedan tidigare och det här blir lite som att flytta hem. Jag följde klubben nära som liten och det gör det extra roligt att nu få vara en del av den, säger Markus Lauridsen själv.

Han Redhawkskontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna.