• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb

Ytterligare fokus på tjejhockeyn

5 november 2020 15:45

Malmö Redhawks ökar sitt fokus på tjejhockeyn för var dag som går. Sedan tidigare har klubben ett A-lag i DamEttan Södra samt en särskild skridskoskola bara för tjejer. Nu står det också klart att det är dags för två tjejserier i Skåne, där Redhawks givetvis ställer upp med dubbla lag.


Det har varit efterlängtat och äntligen är det dags. Nu startas dubbla tjejserier i Skåne, i olika åldersnivåer. Och efter att ha haft ett A-lag i DamEttan Södra samt en skridskoskola för tjejer sedan flera säsonger tillbaka är det också en självklarhet för Redhawks att ställa upp i båda serierna.

När seriespelet startar är dock oklart i skrivande stund, med anledning av situationen runt Covid-19. Men Redhawks träning pågår för fullt i väntan på seriestart.

På skridskoskolan lär vi oss grunderna inom skridskoåkning genom att ha kul på isen tillsammans. Vi anpassar nivån så att den passar dem som varit med ett tag, men även för nybörjare. Skridskoskolan brukar avsluta sina träningar med en hockeymatch för de som vill. När man kommit igång med skridskoåkning och börjar känna att man vill ha en större utmaning, så är man varmt välkommen att testa på att träna med hockeylaget. Detta görs i samråd med tränarna.

Hockeylaget tränar två gånger i veckan och stort fokus läggs på skridskoteknik och klubbteknik samtidigt som gemenskapen är den viktigaste komponenten. Här läggs även stor vikt på hur man beter sig både på och utanför planen, samt hur man agerar mot sina lagkamratet

Spelar man redan hockey i ett killag i en annan förening, men är intresserad av extra istid och att få träna och spela med tjejerna, så är man välkommen att delta i våra hockeyträningar för tjejer.

Träningstider

Skridskoskolan tränar lördagar kl 9:15 - 10:15
Hockeylaget tränar onsdagar kl 18:00 - 19:00
Båda träningspassen sker i Rosengårds Ishall

Är din dotter intresserad av att börja åka skridskor eller spela hockey? Tveka då inte på att göra en anmälan via den här länken! Skridskor, hjälm, klubba, benskydd, axelskydd och handskar finns att låna vid behov.

Har du frågor? Kontakta gärna huvudansvarig Sofia Andersson.
Mail: [email protected]
Mobil: 070-874 96 10
Ytterligare info finner du på tjejernas Facebooksida >>

Artikeln presenteras i samarbete med Malmö Redhawks stolta partner bygghemma.se.