Nihlstorp ny målvaktstränare i Redhawks
Publicerad: 2021-05-03
En ny målvaktstränare är klar inför den kommande säsongen. Cristopher Nihlstorp, 37, som för bara några dagar sedan avslutade sin aktiva karriär med en ny titel, kliver nu in i rollen som tränare för Oscar Alsenfelt och Daniel Marmenlind. – Jag är väldigt taggad på att vara här och att få stötta våra målvakter, säger Nihlstorp.

{!A}

Under måndagsförmiddagen lämnade en ledare i Redhawks tränarstab. Nu tillkommer en annan. Den tidigare stormålvakten Cristopher Nihlstorp lade plockhandsken på hyllan i samband med att han blev dansk mästare förra veckan och nu kliver han in i rollen som målvaktstränare i Redhawks.

– Det är väldigt kul att vara tillbaka i klubben igen, även om det är på en annan position den här gången. Under mina senare säsonger som spelare har jag sneglat åt att jobba som målvaktstränare efter karriären och nu dök den här möjligheten upp. Det känns som en spännande och intressant utmaning och jag är väldigt taggad på att vara här, att få vara vid sidan och stötta våra målvakter. Jag ser också fram emot att ha en äldre och en yngre målvakt att arbeta med och hjälpa dem i deras olika skeden av karriären. Jag är förväntasfull inför det som komma skall, säger Cristopher Nihlstorp själv i en kommentar.

Att Cristopher precis avslutat sin aktiva karriär ser han som något extra positivt.

– Jag tror att jag har stora fördelar med det, att jag har min spelarkarriär så pass färskt bakom mig. Erfarenheterna jag fått genom åren gör att jag vet exakt hur det är att vara målvakt på olika nivåer och tror att det är där som styrkan ligger i mitt ledarskap.

Cristopher Nihlstorps tid som målvkat på elitnivå har varit väldigt framgångsrik. Han har blivit mästare vid inte mindre än fyra tillfällen i tre olika länder och har sju säsonger bakom sig som A-lagsspelare i Redhawks.

– Det känns riktigt roligt att få in Cristopher på den här positionen. Vi känner honom väl sedan en lång tid tillbaka och vet att han kommer att bidra med mycket hos oss, inte minst tack vare den personlighet som han är. Nu är han färsk i den här rollen, men han har oerhört stor erfarenhet från spel på allra högsta nivå och han är också en vinnare ut i fingerspetsarna, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

Redan den här veckan kliver Cristopher Nihlstorp in och inleder sitt arbete som målvaktstränare.

{!B} {!C}

Christian Winnberg