• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar

Legendaren Folke Lindström väljs in i Hall of Fame

18 februari 2022 17:30

I samband med att klubben fyller 50 år och firar det med stor jubileumsmatch lördagen den 26 februari inrättas också en Hall of Fame med personer som gjort stora saker för klubben utanför isen. En av de sju invalda är Folke Lindström.


Idrottsvärlden imponeras över det svenska idrottsundret och frågar sig ofta hur så många idrottare från svenska föreningar inom otaliga sporter, kan nå så stora framgångar, både som lag och individer. Grunden för deras framgång läggs när de som ungdomar blir en del av en idrottsförening. Dessa föreningar byggs av personer som ser organisationen som en del av sig själva och gör allt för klubben i alla lägen. Sådana personer har även jobbat för hockeyn i Malmö i allmänhet, och Redhawks i synnerhet. Hall of Fame är till deras ära, fundamentet för Malmö Redhawks existens idag.

Folke Lindström kom från Stockholm till Malmö för att spela bandy 1937, men det blev snabbt hockey på agendan i stället. I Stockholm hade han spelat i högsta ishockeyserien för Karlberg och SM-brottats för Djurgården.

Initiativtagare till Skånes ishockeyförbund där han blev dess förste ordförande och satt kvar på posten i 35 år. Som spelare (slutade när han var 40) beskrevs han som en buse på planen, vilket kunde skapa speciella situationer för domarna som fick visa ut sin ordförande.

Fick Malmö FF att 1944 starta en hockeysektion. Folke använde sina kontakter i Stockholm för att värva spelare och den mest spektakulära var då han fick Sven Tumba att skriva på för MFF. För publiken blev det en succé (publikrekordet stod sig till Malmö arenas invigning), men det blev aldrig några större sportsliga framgångar. 1972 lades MFF-sektionen ner.

Lyckades skapa intressenter (Skånska Cement och Malmö kommun) till att bygga den första konstisbanan, Södra isbanan, som stod klar 1956.

Folke hade drömt om ett Malmö isstadion för minst 9 000 åskådare, men när det stod färdigt var det dimensionerat för 6 000, och Folke retade de kommunala makthavarna genom att kalla det för en ”utställningshall med kylaggregat”.

Satt 13 år i MFF:s huvudstyrelse, bland annat på kassörsposten och jobbade även för Svenska ishockeyförbundet i lika många år, där han var en del av det verkställande utskottet.

Folke flyttade tillbaka till Stockholm på äldre dagar och arbetade med fastigheter sina sista år. Åkte dock regelbundet ner till Malmö för att se sitt älskade Mif.

Malmö Redhawks Hall of Fame instiftas i samband med att klubben fyller 50 år. För att kunna väljas in i Hall of Fame ska du ha svarat för betydande insatser för klubben, utanför isen. Du kan enbart väljas in i Hall of Fame postumt.

Missa inte jubileumsmatchen mot Oskarshamn lördagen den 26 februari - här säkrar du dina platser med biljetter från 50 kronor >>