• Huvudsponsorer

Landslagsuppdrag för Andreas Lilja

8 juni 2020 17:53

Andreas Lilja är tillbaka i Redhawks inför den kommande säsongen. Den tidigare storbacken axlar nu rollen som assisterande tränare - en position han även kommer att ha i det danska landslaget. – Det ska bli jätteroligt att få jobba både här i Malmö och att få chansen i en landslagsroll, säger Lilja.


Efter tjugo säsonger på annat håll är Andreas Lilja tillbaka i Redhawks igen. Den då 25-årige backen som lämnade för spel i NHL har nu blivit assisterande tränare efter två framgångsrika säsonger i samma roll för Kristanstad i HockeyAllsvenskan.

Men det är inte bara i Redhawks som han kommer att ingå i tränarstaben framöver. Andreas Lilja är även klar som ny assisterande förbundskapten för det danska landslaget.

– Det här ska bli jätteroligt och en härlig möjlighet, att få jobba både här i Malmö och att få chansen i en landslagsroll. Den danska ishockeyn har tagit stora kliv framåt de senaste 15-20 åren och landslaget har också blivit allt bättre, säger Lilja i en kommentar.

Att jobba med danskar är något han kommer att få känna på även på den östra sidan av sundet. Som defensivspecialist förfogar han över inte mindre än fem backar som kommer vara aktuella för spel i den rödvita landslagsdressen under den kommande säsongen.

– Inte minst det är ett tecken på hockeyns framfart på andra sidan bron. Jag ser det som väldigt positivt, att få jobba med dem under hela året, såväl i klubb- som i landslag. I min roll som assisterande förbundskapten är det givetvis ett stort plus att jag har möjlighet att se dem i träning och match vecka efter vecka, menar Lilja, innan han avslutar;

– Jag hoppas att vi kan fortsätta att föra dansk ishockey framåt och att vi kan överraska när det är dags för mästerskap.