• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Onsdag Ons 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Idag 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Fredag Fre 29 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Måndag Mån 1 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov

Agata Sarnovska klar för en återkomst

16 mars 2021 11:45

Efter att ha avslutat den innevarande säsongen i Österrike med Salzburg Eagles står det nu klart att det blir en återkomst i Redhawks för Agata Sarnovska. – Hon är en av de bästa offensiva spelare i DamEttan, säger den tillförordnade sportchefen Calle Wendt.


Sommaren 2020 anslöt den då 18-åriga forwarden Agata Sarnovska till Redhawks för att bli en del av det lag som jagade ett avancemang till SDHL.

Vi vet alla hur det blev med säsongen i DamEttan Södra. Det stannade vid fem seriematcher för Redhawks del innan säsongen avbröts och Agata Sarnovska flyttade till Österrike, för att avsluta säsongen i Salzburg.

– Vi hade velat se mer av Agata hos oss, sade huvudtränaren och tillförordnade sportchefen Calle Wendt då.

Nu får han sin vilja igenom. Sarnovska är klar för en återkomst i Redhawks.

– Det är verkligen jätteroligt att vi får tillbaka "Agi" till nästa säsong. Det är ett kvitto på att vi gör mycket rätt i vår verksamhet när spelare väldigt gärna vill vara en del av den, säger Wendt nu, och fortsätter;

– I "Agi" får vi ett kraftpaket som under den förkortade säsongen gjorde många mål på ren vilja. Hon kombinerar sin kraft och styrka med en vass teknik, fint spelsinne och ett bra skott vilket gör henne till en av de bästa offensiva spelarna i DamEttan - spetskvaliteter som hon visade prov på hos oss redan i höstas.

Agata Sarnovska, som fyller 20 år först under hösten, svarade för imponerade 13 poäng - fördelat på sex mål och sju assist - under de fem matcher Redhawks hann spela i DamEttan den här säsongen. Dessutom följde hon upp med att snitta över en poäng per match efter flytten till Österrike.

– Jag är mycket glad över att få möjligheten att komma tillbaka och i ärlighetens namn har jag aldrig ens tänkt något annat, än att återvända till klubben och staden. Jag trivdes väldigt bra med allt och kände att jag blev en bättre spelare. Tyvärr blev det inte den säsong som vi alla hade hoppats på, men nu ser vi fram emot nästa. Då har vi samma målsättning som för ett år sedan - att ta klivet upp i SDHL, säger Agata Sarnovska själv i en kommentar.

Det nya kontraktet sträcker sig över den kommande säsongen.