Tomi Sallinen förlänger med Malmö Redhawks
Publicerad: 2024-01-23
Malmö Redhawks väljer idag att förlänga kontraktet med den rutinerade forwarden Tomi Sallinen. Finländaren kommer att stanna i Redhawks säsongen ut. ”Han har även visat att han är nyttig för oss i alla spelformer, vilket var tanken när han kom”, säger sportchef Björn Liljander bland annat i en kommentar.

Forwarden Tomi Sallinen anslöt till klubben på ett sju veckor långt korttidskontrakt i början av december. Efter att detta avtal nu löpt ut väljer nu klubben och Tomi att fortsätta säsongen ut. Tomi som med sin gedigna erfarenhet och rutin har hittat rätt i omklädningsrummet och blivit den flexibla spelare som klubben eftersökte.

– Tomi har kommit hit och bidragit till gruppen med sin erfarenhet. Han har även visat att han är nyttig för oss i alla spelformer, vilket var tanken när han kom. Så sammanfattningsvis är vi glada över att vi kan fullfölja säsongen tillsammans, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.   

Totalt har det till dagens datum blivit 13 matcher med laget där Tomi Sallinen noterats för ett mål och två assist. Även om han under sina matcher spelat i de flesta konstellationer så har han oftast synts i samma kedja som Christoffer Forsberg.

– Jag tror att det var ett enkelt beslut från bägge parter att jag skulle stanna. När jag kom till Malmö var det naturligt att det skulle ta ett litet tag att anpassa mig till hastigheten där ute igen efter att inte ha spelat en tid. Jag tycker det gått smidigt att komma in i det hela och Malmös spel och ser fram emot att bli bättre för varje match som går och bidra till laget, säger Tomi Sallinen i en kommentar.  

Joakim Pysch