• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar

Carl Olofsson kliver in som huvudtränare för damerna

18 november 2022 10:55

De två senaste säsongerna har Carl Olofsson haft rollen som assisterande tränare i klubbens damlag. I somras valde han att lämna, men nu är han tillbaka i Redhawks - den här gången som huvudtränare.

– Att vi blir fler som jobbar tillsammans runt laget kommer hjälpa oss att ta nästa steg, säger Ellinor Rydell, som framöver kommer att fokusera fullt ut på rollen som sportchef.


Redhawks förändrar på tränarsidan. Åtta matcher in på höstens spel i DamEttan Södra kommer Ellinor Rydell framöver att fokusera fullt ut på rollen som sportchef och lämnar över ansvaret som huvudtränare.

I den rollen återser vi nu de två senaste säsongernas assisterande tränare, Carl Olofsson, som är tillbaka i klubben efter att ha fokuserat på den civila karriären sedan fjolårssäsongens avslut.

– I Carl får vi in en resurs som redan har väldigt god insyn i hela vår verksamhet och som både känner och kan en stor del av vår spelartrupp. Utöver sitt kunnande på isen och i båset är han dessutom en oerhört stor glädjespridare och har förmågan att få samman gruppen på ett mycket bra sätt, säger sportchef Rydell i en kommentar.

Under Olofssons tidigare sejour i Redhawks fick han först uppleva hur säsongen 2020/21 blev inställd till följd av Covid-19. Förra säsongen tog drömmen om ett avancemang till SDHL slut på det sista hindret, i det direkt avgörande kvalet mot AIK.

– Det känns självklart roligt att vara tillbaka igen. Malmö är min klubb och jag har följt tjejernas framfart här under säsongsinledningen. Nu ser jag fram emot att se vad vi tillsammans kan åstadkomma under resterande del av säsongen, säger Calle Olofsson själv i en kommentar.

Dessutom kommer Olofsson få uppbackning av Douglas Stuart, som under hösten agerat bollplank och även funnits med vid matcher. Nu blir Stuart också renodlad assisterande tränare för damerna.

– Douglas lever verkligen för hockeyn och har ett enormt driv och engagemang. Han har en modern syn på hockeyn, är oerhört detaljerad i allt han gör och jobbar nära med spelarna både vad gäller individnivå och det lagmässiga - allt för att driva utvecklingen. Att vi dessutom blir fler som jobbar tillsammans runt laget är något som kommer hjälpa oss att kunna ta nästa steg, säger Rydell.

Redan i kväll är det dags för den nya tränarkonstellationens första match, när Redhawks gästar Karlskrona i återstarten efter landslagsuppehållet.