Magnus Pääjärvi klar för spel i Redhawks
Publicerad: 2021-10-28
I går fanns Magnus Pääjärvi med på Redhawks träning. Nu i kväll står det klart att han blir en del av truppen under resterande del av den här säsongen. – Jag är glad över att få bli en del av det här laget och jag tror att vi kan åstadkomma mycket tillsammans, säger forwarden, som nu återvänder till moderklubben.

{!A}

Efter att ha fått sin hockeyfostran i Malmö Redhawks lämnade en 16-årig Magnus Pääjärvi klubben för spel på annat håll. Nu, drygt 14 år senare, är den 30-årige forwarden klar för en återkomst.

– Magnus är en spelare som tillför oavsett vilken liga han spelar i. Han besitter en enorm fart i sitt spel, har en hög arbetskapacitet och kommer vara en stor tillgång för oss. Han är en spelare som jag följt sedan han var en liten grabb här hemma i Malmö och det är kul att han nu väljer att komma hem. Det ska bli väldigt spännande att följa hans framfart hos oss under säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

De två senaste säsongerna har Magnus Pääjärvi tillbringat i Ryssland med spel för KHL-klubbarna Lokomotiv Jaroslavl och Dynamo Moskva. Han har också en lång karriär bakom sig i världens främsta hockeyliga och på meritlistan finns hela 467 NHL-matcher fördelade på nio säsonger på andra sidan Atlanten. Våren 2018 blev han också världsmästare med Tre Kronor.

– Jag är väldigt taggad på det här och det känns fantastiskt att få komma hem. Malmö är verkligen mitt hem, här har jag både min familj och mina närmsta vänner - och det här dessutom min moderklubb. Jag är glad över att få bli en del av det här laget och jag tror att vi kan åstadkomma mycket tillsammans. Nu är jag förvisso ny in i den här gruppen, men jag har kollat en del av matcherna och tycker att det sett bra ut. Det finns mycket att få ut av det här laget och tillsammans tror jag att vi kan nå långt, säger Magnus Pääjärvi själv i en kommentar.

Magnus Pääjärvi har redan hunnit med att genomföra två träningspass med sina nya lagkamrater. Det nyskrivna kontraktet sträcker sig säsongen ut och han är spelklar till lördagens hemmamatch mot Linköping. Magnus Pääjärvi kommer att bära #91.

{!B} {!C} {!D}

Christian Winnberg