Lassi Thomson förstärker Malmö Redhawks: ”Mycket intressant”
Publicerad: 2024-05-13
HERR
Malmö Redhawks gör en spännande värvning på backsidan. Lassi Thomson, senast i Ottawa Senators organisation, har skrivit på för spel i Redhawks de två kommande åren.
”En mycket intressant och spännande högerskjutande back”, säger Malmö Redhawks sportchef Björn Liljander.

Efter några år i Kanada väljer Lassi Thomson, 23, att återvända till Europa för spel i Malmö Redhawks. Thomson kommer senast från NHL-klubben Ottawa Senators organisation, där han mestadels spelat i AHL-klubben Belleville Senators.

– Lassi är en mycket intressant och spännande högerskjutande back i en bra ålder. Han är mobil på skridskorna, lugn med pucken och har ett tungt skott från blålinjen. Vi är mycket glada över att Lassi kommer till oss för att fortsätta utvecklas som spelare och ta sitt spel till nästa nivå, säger Björn Liljander.

Lassi Thomson draftades i förstarundan 2019 av Ottawa Senators, som spelare nummer 19 totalt. Året efter var han lagkapten för det finska juniorlandslaget i JVM. 

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Malmö. Det här blir en nystart för mig i en ny organisation som jag har hört många bra saker om. Jag ser verkligen fram emot att träffa alla!

I hemlandet Finland har Lassi Thomson representerat Ilves från hemstaden Tammerfors. I seniorsammanhang har han samlat på sig närmare 60 matcher i den finska ligan, 18 matcher i NHL samt 202 framträdanden i AHL.

Det är något som Thomson tar med sig till sin första säsong i SHL.

– Mina förväntningar är såklart höga. Jag vet att laget inte tog sig till slutspel förra säsongen, så att ta sig dit är en stor grej. Det viktigaste för mig är att hjälpa laget att vinna och bidra med mina erfarenheter, säger Lassi Thomson.

Avtalet sträcker sig till och med säsongen 2025/2026. Följ lagbygget på malmoredhawks.com/lagbygget

Bli en del av vår gemenskap – säkra ditt säsongskort på malmoredhawks.com/sasongskort.

Mattias Nilsson