Tjeckisk playmaker adderas till centersidan
Publicerad: 2024-04-03
HERR
Under de senaste säsongerna har han bevisat sig som en poänggarant i SHL-sammanhang. Idag står det klart att Robin Hanzl, senast i Timrå, förstärker Redhawks centersida över de kommande två säsongerna.

Den tjeckiske centern Robin Hanzl, 35 år, har under hela sin karriär varit en poängstark spelare och producerat i såväl den tjeckiska ligan som i KHL och SHL. Han har även två VM-turneringar med Tjeckien, 2017 och 2021, på meritlistan. Idag står det klart att centerkuggen förstärker Malmö Redhawks över de kommande två säsongerna.

– Robin är en mycket gedigen center som under flera år i Europa visat att han håller en hög nivå, inte minst under de senaste tre säsongerna i SHL. Vi värdesätter Robins tvåvägsspel och vill dra nytta av hans fina spelsinne som håller riktigt hög klass. Vi är extra glada över att kunna addera en erfaren spelare av Robins kaliber, som dessutom känner till ligan sedan tidigare, säger sportchef Björn Liljander.

Robin Hanzl:

– Jag är glad över att komma till Malmö som absolut känns som en spännande utmaning och ett nytt äventyr för mig. Jag har haft bra samtal med både Björn (Liljander) och Tomas (Kollar) och det som blev avgörande för mig var att det kändes som att de verkligen ville ha mig här. Min uppgift blir att leva upp till deras förväntningar, och att bidra både offensivt och defensivt.

Just passningsspelet är något som stuckit ut under säsongerna i Medelpad. Den senaste säsongens facit? Flest förstaassist av samtliga spelare i hela ligan – 20 stycken(!) – och totalt 33 poäng fördelat på 26 assist och sju mål.

– Det hade jag faktiskt ingen aning om, men det är kul. Mitt sätt att spela har alltid varit lite av en playmaker, att hitta smarta passningar, och där hjälper nog min erfarenhet mig också. Jag har varit med ett tag, men känner mig fortfarande ung och fräsch. Som jag sa, jag vill bidra med mer än bara offensivt spel, men det är klart att det är kul att kunna bidra lite extra offensivt.

Kontraktet med Robin Hanzl är skrivet till och med säsongen 2025/2026. Han ansluter till laget i samband med samlingen i augusti. Följ lagbygget på malmoredhawks.com/lagbygget

Viktor Ekström