Fagervall efter sista träningsmatchen
Publicerad: 2021-09-02
Joakim Fagervall fick se sitt manskap ta ytterligare en försäsongsseger. I Be-Ge Hockey Center drog Redhawks det längsta strået och besegrade Oskarshamn efter straffar. – En okej match sett till förutsättningarna, säger Redhawkscoachen.

Försäsongens sjunde och sista match slutade med seger. I Oskarshamn var det Redhawks som var starkast när matchen mot smålänningarna kom att avgöras efter straffläggning.

Huvudtränare Joakim Fagervall var framför allt nöjd med att han åter hade en betydligt mer ordinarie laguppställning.

– Väldigt glädjande att ha tillbaka allihop, det tycker jag är värt att notera. Skönt att vi nu står starkare på den punkten när seriespelet närmar sig.

– Viktigt att Pathrik Westerholm fick en match i benen innan SHL drar igång och att Daniel Marmenlind var tillbaka i kassen, fortsätter Fagervall.

Det smällde tidigt rent målmässigt, men visst märktes det att det var en försäsongsmatch.

– Känslan var att det var ganska lågt tempo från båda lagen, men att den ökades lite halvvägs in på matchen, menar Fagervall, som hittade två positiva punkter att ta med sig;

– Jag tycker att vårt spel i boxplay var bra och också kul att vi fick göra mål i powerplay. En okej match sett till förutsättningarna.

Nu är det snart dags för SHL-premiär. Lördagen den 11 september gästar Redhawks Leksand - och visst ser Fagervall fram emot den.

– Ja, det är väldigt skönt att försäsongen är över. Det var min spontana känsla när slutsignalen ljöd. Och det ska bli riktigt kul att börja spela på riktigt, säger han avslutningsvis.

{!A}

Christian Winnberg