Yttrande angående helgens händelse
Publicerad: 2018-10-02
I lördags ådrog sig Malmö Redhawks spelare Marcus Sylvegård ett matchstraff efter att ha yttrat okvädningsord i riktning mot en djurgårdsspelare, något som inte alls är förenligt med Malmö Redhawks värdegrund. I samband med efterspelet vill Malmö Redhawks härmed göra ett yttrande.

Under lördagens match i Malmö Arena mellan Malmö Redhawks och Djurgården Hockey tilldelades Marcus Sylvegård ett Match Penalty efter att ha yttrat okvädningsord mot en djurgårdsspelare. Att uttrycka sig på det sätt som Marcus gjorde är på intet sätt förenligt med hur du ska bete dig som ishockeyspelare i Malmö Redhawks, något Marcus också är fullt medveten om och omgående efter lördagens match bad han om ursäkt för hur han hade uttryckt sig.

Malmö Redhawks jobbar kontinuerligt med alla människors lika värde, med jämställdhet, med att hockey ska vara för alla och klubben engagerar sig stort i de samhällsproblem som finns i vår närhet i form av olika välgörenhetsprojekt.

När Malmö Redhawks VD och Sportchef, Patrik Sylvegård, under söndagen kommenterade det inträffade förkastade han också agerandet och meddelade att det inte alls var förenligt med klubbens värdegrund. Patrik uttryckte sig dock även olyckligt och olämpligt i sitt försök att ge en bild av hur det lät på isen när han själv var aktiv och hur han hade reagerat om vissa ord yttrats mot honom, något som blivit en höna av en fjäder.

Det är beklagligt att Patriks fördömande av det inträffade inte till närmelsevis berörts i samma utsträckning som det ovan nämnda försöket till förklaring. Men, för att förtydliga, ber vi om ursäkt till de som tagit illa vid sig för denna feltolkning och för att vi uttryckt oss på ett olämpligt och framför allt otydligt sätt.

Malmö Redhawks står trygga i sina värderingar och såväl Marcus Sylvegård som övriga aktiva i klubben är medvetna om att det inte är acceptabelt att uttrycka sig på ett sådant sätt. Malmö Redhawks jobbar vidare för en inkluderande och välkomnande idrott.

Christian Winnberg