Malmö Redhawks förlänger med tre välbekanta juniorspelare
Publicerad: 2024-02-26
Oskar Blomgren, Freddie Larsson och Hjalte Kruse Thomsen är tre namn som figurerat i seniorsammanhang till och från under ett par säsonger. Nu står det klart att sportchef Björn Liljander tecknat nya avtal med denna trojka.

Oskar Blomgren

Oskar Blomgren anslöt till Redhawks J20-verksamhet inför säsongen 2022/2023. När den säsongen summerades var Oskar en av J20s bästa målvakter räknat till räddningsprocent. Förutom detta hade han hunnit med både landslagsspel och SHL-inhopp i mellandagsmatchen mot HV71. Oskar har denna säsong varit en del av HC Dalen i HockeyEttan, där han än en gång visat prov på stabilt målvaktsspel och fina siffror.

– Oskar har under säsongen varit utlånad och stått på tillväxt i Hockeyettan där han utvecklats till en av Hockeyettans absolut bästa målvakter. Vi är glada över att fortsätta resan med Oskar och har som ambition att låna ut Oskar även kommande säsong för att fortsätta ta nästa steg på utvecklingstrappan. Avtalet med Oskar är ett utvecklingsavtal som häller säsongen 2024/2025, säger Björn Liljander.

Freddie Larsson

Efter en viss skadefrånvaro har den egna produkten Freddie Larsson synts göra sex matcher i SHL denna säsong. Förra säsongen gjorde han fem matcher i SHL där han även noterades för karriärens första SHL-mål hemma mot Leksand i mars 2023. I J20 har poängproduktionen varit fin med 23 poäng på 17 matcher.  

– Freddie är en riktig karaktärsspelare som står för stort hjärta, arbetsmoral och insidespel i sitt forwardsspel. Avtalet är ett utvecklingsavtal och gäller för säsongen 2024/2025, säger Björn Liljander.

Hjalte Kruse Thomsen

Den 18-åriga danska forwarden anslöt till Malmö Redhawks ungdomslag från sin moderklubb Herning IK under förra säsongen. Efter ett antal matcher i J18 laget matchades Hjalte i J20 laget och fick även göra sin SHL-debut den gångna säsongen. Poängmässigt har Hjalte producerat en assist på 12 SHL-matcher samt 36 poäng på 37 matcher med J20-laget. Totalt har Hjaltes matcher i SHL nu gjort att han passerat gränsen på 100 spelade minuter.

– Hjalte är en väldigt begåvad ishockeyspelare där spelet med puck och smartnessen sticker ut i hans spel. Eftersom Hjalte har nått 100 minuter spel belönas han med ett rookieavtal hos oss. Avtalet gäller för säsongen 2024/2025, säger Björn Liljander.

Joakim Pysch