Landslagsforwarden stannar i Redhawks
2021-06-10
Mia Bau Hansen är klar för en ny säsong i Redhawks. Den 25-åriga forwarden anslöt till Redhawks sommaren 2018 och nu står det klart att det även blir en fjärde raka säsong i klubben för den danska landslagsspelaren. – Jag är redo att göra allt för att vi ska gå upp, säger Bau Hansen i en kommentar.

{!A}

Truppen inför den kommande säsongen i DamEttan Södra fortsätter att ta form. I dag står det klart att forwaden Mia Bau Hansen, 25, förlänger sitt kontrakt med ytterligare ett år.

– Vi är glada över att ytterligare en spelare väljer att stanna kvar hos oss och vi ser väldigt positivt på att vi kan bygga vidare på det som vi satte under den gångna, kraftigt förkortade säsongen. Känslan var att vi hade något riktigt bra på gång och nu när vi har kvar samma stomme så är det en grupp som bubblar av revanschlusta. I Mia får vi behålla en forward med stor erfarenhet av internationellt spel och med en attityd som gör henne som bäst när det gäller som mest. Hon är inte den som syns eller hörs mest i gruppen, men hon är otroligt nyttig i vårt sätt att spela hockey, säger Calle Wendt, tillförordnad sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag.

Till hösten går Mia Bau Hansen in på sin fjärde raka säsong i klubben och ända sedan hon anslöt sommaren 2018 har hon varit en nyckelspelare i laget. Sammanlagt har det blivit 76 poäng (40+36) på 59 matcher för forwarden som kommer att representera Danmark i sommarens framflyttade VM-turnering.

– Jag ser verkligen fram emot en ny säsong och jag är verkligen redo för att göra allt för att vi ska ta det där efterlängtade steget upp till SDHL. Motivationen har aldrig varit högre och jag längtar efter att säsongen ska komma igång, säger Mia Bau Hansen själv i en kommentar.

Det nyskrivna kontraktet gäller över den kommande säsongen.

{!B} {!C}

Christian Winnberg