Axel Sundberg förstärker Malmö Redhawks
Publicerad: 2024-02-06
Malmö Redhawks kan idag presentera ett nyförvärv när det står klart att forwarden Axel Sundberg adderas till laget. Axel ansluter till laget snarast möjligt och kontraktet gäller över denna och nästa säsong.”Axel är en spelare vi följt i flera år där vi var intresserade av honom redan ifjol efter hans framgångar i Mora.”, säger sportchef Björn Liljander bland annat.

Den 25-åriga forwarden Axel Sundberg gjorde SHL-debut i Växjö 2017/2018 efter att han gjort två fina säsonger i Timrå IK och Växjö Lakers i J20 SuperElit. Efter debuten var det dags för två HockeyAllsvenska sejourer med Karlskrona och Kristianstad innan ett äventyr i Norge och Vålerenga. Väl tillbaka på svensk mark säsongen 2022/2023 gjorde han sin poängbästa säsong i Mora IK med 42 poäng på 59 matcher. Den säsongen gav honom ett kontrakt med Örebro i SHL där han tillbringat denna säsong.  

– Vi är glada att kunna addera ytterligare en forward in i lagbygget. Axel är en spelare vi följt i flera år där vi var intresserade av honom redan ifjol efter hans framgångar i Mora. Axel är kraftfull i sin spelstil, använder sin fysik på ett bra sätt och har sina styrkor i sitt attack- och insidespel i offensiv zon, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

– Det känns bra att komma till en klubb som tror på mig och vill använda mig på ett utvecklande sätt där jag kan få utrymme för mitt målsinne och skott. Jag har haft bra samtal med Björn och fått ett bra intryck av klubben så jag ser fram emot en bra början med Malmö, säger Axel Sundberg i en kortare kommentar.

Avtalsförlängningen sträcker över denna säsong och nästa säsong. Axel ansluter till laget redan i eftermiddag och en videointervju med honom kommer senare ikväll.

Joakim Pysch