Nytt ettårskontrakt för Josephine Asperup
Publicerad: 2022-07-10
Sommaren 2018 blev Josephine Asperup, 29, en Redhawksspelare. Nu har den danska landslagsspelaren skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben och till hösten går hon in i sin femte raka säsong som rödhök. – Att nå hela vägen till SDHL är den stora drivkraften, säger hon bland annat.

{!A}

För snart en månad sedan tog Ellinor Rydell över som ny huvudtränare och sportchef för Redhawks damer. Nu börjar truppen också att ta form när Josephine Asperup är den första spelaren att skriva på ett kontrakt över den kommande säsongen.

– Jag har trivts väldigt bra i klubben sedan min flytt för fyra år sedan och ser verkligen fram emot att vara kvar. Under fjolårssäsongen var vi nära att nå hela vägen till SDHL och det är fortsatt den stora drivkraften, att få förverkliga det målet. Jag tror absolut att vi har goda chanser att nå dit och mitt sug efter att få dra igång säsongen är något som växt sig väldigt stort sedan jag fick träffa den nya sportsliga ledningen, säger Josephine Asperup själv i en kommentar.

Den 29-åriga forwarden - som också kan agera från en backposition - kom till Redhawks inför säsongen 2018/19 och hon har sedan dess medverkat i 63 matcher, på vilka hon svarat för 87 poäng.

Josephine Asperup har under de här säsongerna också varit en nyckelspelare i det danska landslaget, som nått sin största framgångar genom tiderna under det senaste året. I augusti 2021 fanns Danmark för första gången med i A-VM och i våras var Asperup och hennes landslagskollegor på plats i Kina för att försvara landets färger i nationes första medverkan i hockeyturneringen under ett Olympiskt Spel.

– I Josephine har vi en spelare som är skicklig i både den offensiva och defensiva aspekten av spelet. Under sin tid i klubben har hon visat prov på att hon är en nyckelspelare och det faktum att hon dessutom vet vad som krävs för SDHL-spel är något vi tar med oss i vår fortsatta strävan att nå dit. Josephine brinner också för den uppgiften, än mer nu efter att ha fallit på målsnöret i våras, säger tränare och sportchef Ellinor Rydell.

Det nyskrivna kontraktet sträcker sig till våren 2023.

{!B} {!C} {!D} {!E}

Christian Winnberg