Thomas Berg-Paulsen klar för Malmö Redhawks
2023-04-25
Malmö Redhawks kan idag presentera att den norska mästaren och landslagsmannen Thomas Berg-Paulsen blir klubbens nästa nyförvärv. Thomas kommer närmast från Stavanger Oilers och sportchef Björn Liljander beskriver honom bland annat som en ”smart spelare som underkastar sig det hårda jobbet varje dag och gör allt för att laget ska bli framgångsrikt”.

För drygt en vecka sedan blev Thomas Berg-Paulsen norsk mästare med Stavanger Oilers, en klubb han spelat i sedan de tidiga juniorleden. Nu byter alltså 23-åringen från Stavanger land och liga och blir Redhawks nästa nyförvärv.

–Thomas är en smart spelare i en bra ålder som både kan spela center eller ytter och användas i alla spelformer. Han en riktig lagspelare som underkastar sig det hårda jobbet varje dag och gör allt för att laget ska bli framgångsrikt. Nyligen var han en bidragande orsak till Stavangers mästerskapsseger och vi ser fram emot att ha honom hos oss, säger Björn Liljander i en kommentar.

– Jag är väldigt glad över att nu bli en del av Malmö och ser väldigt mycket fram emot att få representera klubben. SHL är en väldigt bra liga som jag tror kommer passa min spelstil väldigt väl, säger Thomas Berg-Paulsen i en kommentar.

I eftermiddag kommer en videoavstämning med sportchef Björn Liljander att publiceras på vår hemsida, där Björn bland annat svarar på frågor kring lagbygget. Utöver detta publicerar vi en längre videointervju med Thomas Berg-Paulsen under kvällen.

Joakim Pysch