Alan Quine sista pusselbiten i lagbygget
Publicerad: 2023-07-12
Malmö Redhawks kan idag presentera den kanadensiske forwarden Alan Quine som den sista pusselbiten i lagbygget för nästa säsong. Med 10 säsonger i AHL och över 100 matcher i NHL under bältet har sportchef Björn Liljander landat i sitt lagbygge. ”Alan är en erfaren och smart spelare som visat hög nivå i flera säsonger borta i Nordamerika”, kommenterar sportchef Björn Liljander bland annat.

Med cirka tre veckor kvar till återsamlingen inför nästa säsong kan så Malmö Redhawks lägga den sista pusselbiten i sitt lagbygge inför kommande säsong. Detta efter att den 30 åriga forwarden Alan Quine adderats till laget. Forwarden har tillhört flera NHL-organisationer i sin karriär och gjort 100-talet matcher för New York Islanders och Calgary Flames. Utöver detta har han noterats för 388 AHL matcher, senast i Los Angeles Kings AHL-lag Ontario Reign.  

– Vi är glada över att kunna addera Alan till vår forwardsbesättning. Alan är en erfaren och smart spelare som visat hög nivå i flera säsonger borta i Nordamerika. Han besitter fina kvalitéer i det offensiva spelet, där hans förmåga med pucken sticker ut. Med Alan får vi in en offensiv kraft som är hungrig på att starta upp ett nytt kapitel på sin hockeyresa, säger sportchef Björn Liljander i en kommentar.

– Jag är glad över att bli en del av Malmö Redhawks kommande säsong. Jag har hört bra saker om staden och laget och ser fram emot att skriva nästa kapitel i min hockeykarriär i Malmö. Jag har spelat med många svenskar genom åren och vet att SHL är en väldigt bra liga som jag tror kommer att passa min spelstil på ett väldigt bra sätt. Om jag ska beskriva min spelstil så är jag främst en offensiv playmaker som gärna är med i målprotokollet. Dock sätter jag även en stor stolthet i mitt defensiva spel och vill hjälpa laget över hela banan. Jag ser fram emot att starta säsongen i Malmö och träffa mina nya lagkamrater, säger Alan Quine i en kommentar.

Kontraktet med Alan sträcker sig över nästa säsong och han ansluter till laget vid återsamlingen den 31 juli.

Joakim Pysch