Hellkvist inför första hemmamatchen på väldigt länge
Publicerad: 2016-01-21

Under fredagskvällen spelar Malmö Redhawks sin första hemmamatch sedan slutet av förra året. Djurgården kommer till Malmö Arena i vad som är match ett av helgens dubbelmöte med stockholmarna. - Vi har mycket att visa mot Djurgården, säger Björn Hellkvist.

Malmö Redhawks fem raka bortamatcher är passerade. Nu är det fullt fokus på fredagens hemmamatch, som spelas mot Djurgården. 

Hittills den här säsongen har Malmö Redhawks haft det tufft mot stockholmarna. Två tremålsnederlag (0-3 och 1-4) är facit efter en hemma- och en bortamatch.

- Vi har mycket att visa mot dem. Vi har spelat två matcher mot dem och torskat båda. Det räcker med förluster mot Djurgården nu, tycker Björn Hellkvist.

Inför fredagskvällens match återfinns Djurgården två poäng utanför en kvartsfinalplats, något man givetvis jagar. Hellkvist berömmer ett par detaljer i deras spel.

- Det är ett bra lag som spelar en effektiv presshockey över hela banan, där de även involverar sina backar på ett bra sätt. Det gör att det blir svårt att hitta ytor. Vi måste vända spelet väldigt snabbt för att komma till lägen. 

När lägena väl uppstår är det inte helt sällan som Djurgårdens sista utpost står i vägen. Rutinerade Mikael Tellqvist är ett väldigt aktat namn i Hockeyvärlden, men den här säsongen har han blivit omsprungen av 23-årige Mantas Armalis.

- De har ett mycket bra målvaktspar, där framför allt Mantas har spelat en väldigt stor ishockey över hela säsongen. Han har varit grym för dem i år.

Fredagens match mot Djurgården är den första av ett back to back-möte, där lagen drabbar samman igen på lördagskvällen i Stockholm. Dit vill Björn Hellkvist komma med tre inspelade poäng och han har klart för sig vilka detaljer som blir extra viktiga.

- Spelvändningarna är en stor nyckel i det hela. För övrigt så gäller det att ta chanserna när de kommer. Om man får chansen att slå en av deras killar in på kassen så gäller det att ta den. Djurgården är väldigt duktiga på att hålla spelare på utsidan. Det gäller att åka mycket skridskor, driva hårt på kassen och visa alla, inklusive domarna, att du vill ta dig in i den heta ytan. Självklart måste vi också skjuta mycket mot en duktig målvakt, men det måste också vara ett kaos framför honom om pucken ska gå in.

Till matchen mot Djurgården har Hellkvist fått fler spelare i träning än vad han haft under de senaste matcherna, något han givetvis är nöjd med.

- Ja, det underlättar. Förhoppningsvis har vi Adam Burish spelklar och det underlättar för oss. Vi är dock fortfarande drabbade och kommer med största sannolikhet att ha med någon junior även på morgondagens match. 

Som vanligt tas laget dock ut först under matchdagen.

- Vem som spelar får vi se efter värmningen i morgon.

Missa inte Malmö Redhawks första hemmamatch på nästan en månad. Dina biljetter till matchen köper du genom att klicka här.

Christian Winnberg