Oskar Blomgren lånas ut till HC Dalen
Publicerad: 2023-05-04
Målvakten Oskar Blomgren lånas ut till HC Dalen i Hockeyettan kommande säsong. Sportchef Björn Liljander kommenterar utlåningen med att ”spel på seniornivå nästa säsong blir ett naturligt steg på Oskars utvecklingstrappa”.

18-årige Oskar Blomgren anslöt till Redhawks J20-verksamhet inför säsongen 22/23. När den gångna säsongen summerades kunde man konstatera att Oskar på sina 37 spelade matcher varit en av J20s bästa målvakter räknat till räddningsprocent. Förutom detta hade han hunnit med både landslagsspel och SHL-inhopp. Just SHL-inhoppet i mellandagsmatchen mot HV71 kanske är det som Malmö-publiken minns mest. Det var då Oskar blev inbytt och höll nollan efter att Daniel Marmenlind utgått efter en kollision. Närmast väntar alltså spel i HC Dalen och HockeyEttan för Oskar, dit han lånas ut för kommande säsong.

–Oskar är en ung och spännande målvakt med framtiden för sig. Under den gångna säsongen har Oskar haft en fin utveckling i vårt J20 där han både hunnit prova på landslagsspel samt inhopp i SHL. Vi ser att spel på seniornivå nästa säsong blir ett naturligt steg på Oskars utvecklingstrappa, kommenterar sportchef Björn Liljander.

Joakim Pysch