Adam Ollas Mattssons succékväll bäddar för hemmaavgörande
Publicerad: 2023-03-18
Denna kväll styrde vi tillbaka kosan mot Gävle där vi fick se en klart tätare match. Likt de två tidigare matcherna skulle Brynäs ta ledningen. Men likt tidigare matcher skulle Malmö både kvittera och ta ledningen där vår andraperiod och tre mål skulle ta oss upp i ledning inför tredje. En högdramatisk sistaperiod avgjordes slutligen av Adam Ollas Mattson som med sitt tredje mål för aftonen skrev resultatet till 4-3 till Redhawks. Nu har vi möjlighet att avgöra på hemmaplan på tisdag.

Större delen av den första perioden förflöt utan att något lag fick några längre anfall. Avsluten inledningsvis kom mycket utifrån utan att någon av målvakterna testas nämnvärt. 13 minuter in i perioden skulle dock en studsande puck i samband med ett uppspel ge Oscar Eklind i hemmalaget matchens första heta chans. Ett välplacerat skott senare innebar hemmaledning med 1-0. Malmö skulle knappt få några klara chanser denna period och de skott man fick igenom oroade inte Anders Lindbäck i Brynäskassen. Precis i slutet av perioden får Brynäs en två mot etta framför Malmös mål men får inte kontroll på pucken. Vi går till paus med hemmaledning, 1-0.

Brynäs skulle omgående få till ett längre anfall som slutligen resulterar i en Malmöutvisning och matchens första powerplay tilldelas Brynäs. Trots att Brynäs i stort sett huserar hela powerplayet i Malmös zon dödar Malmö utvisningen mycket tack vare säkra ingripanden från Adam Werner. Det fortsatte vara en fartfylld period från bägge lag där Malmös Nuutti Viitasalo skulle få visa varför han delvis är värvad för hans offensiva kvalitéer. Ett snabbt handledskott ven förbi Anders Lindbäck och kvitteringen var ett faktum. Kort därefter skulle Malmö få ett powerplay där Adam Ollas Mattssons lyckosamma kväll skulle inledas. På ett direktskott satte han dit 2-1 för Redhawks mycket tack vare en snygg skymning av Carl Söderberg framför mål. Brynäs gav sig inte och skulle kvittera Malmös ledning efter det att Nick Olesen skulle få stå ensam framför Adam Werner. Det sista som händer i perioden är att Johan Olofsson skulle sen stå för en fint byte. Först bröt han Oula Palves uppspel för att sedan slå samma gubbe och accelerera upp till en två mot etta med Adam Ollas Mattson. Väl i slottet serverade han Adam som inte gjorde några misstag och satte 3-2 pucken. Vi gick till pausvila med en 3-2 ledning.

Tredje perioden skulle till mångt och mycket tillhöra Brynäs som vinner skotten med förkrossande 17-2. Adam Werner skulle trots sitt felfria spel denna period få se en puck slinka igenom benskydden, denna gång pga. en olycklig styrning av lagkompisen Adam Ollas Mattsson. Kvitteringen till 3-3 var ett faktum och många gick nog runt och väntade på matchseriens första övertidsperiod när Adam Ollas Mattson klev fram ännu en gång. Efter en snygg frånvändning i offensiv zon skickade han in pucken på mål. Precis i skottögonblicket har en Brynässpelare tacklat in Ponthus Westerholm i Anders Lindbäck som tydligt störs och pucken går in. Eftersom backen orsakat situationen bedöms videogranskningen till Redhawks fördel och Adam Ollas Mattssons mål blir matchavgörande. Trots plockad målvakt och ett sista försök fredar sig Malmö och segern är ett faktum.

Matchserien spelas i bäst av sju matcher där Malmö i och med kvällens seger leder med 3-0 i matcher. Redhawks har nu chansen att avgöra på hemmaplan kommande tisdag. Biljettycket är stort och övre etage har öppnats. Säkra biljett och hjälp oss stänga serien med en hemmaseger -> www.malmoredhawks.com/biljetter

MATCHFAKTA, SHL Brynäs IF vs. Malmö Redhawks 3-4 (1-0, 1-3, 1-1)

13:53 1-0 Oscar Eklind (L.Ölund)

31:03 1-1 Nuutti Viitasalo (1) (K.Rosdahl)
33:19 1-2 Adam Ollas Mattsson (2) (M.Sylvegård, F.Händemark) PP1
34:49 2-2 Nick Olesen (O.Eklind, L.Ölund)
38:49 2-3 Adam Ollas Mattsson (3) (J.Olofsson)

55:06 3-3 Johan Larsson (D.Sklenicka)
58:36 3-4 Adam Ollas Matsson (4) (C.Forsberg)

Skott: 35-16 (7-7, 11-7, 17-2)
Publik: 7 034 personer (ERP Monitor Arena)

Joakim Pysch