Hardt är tillbaka - ny asstränare i damlaget
Publicerad: 2022-08-29
I våras hängde Nichlas Hardt upp skridskorna för sista gången och avslutade den aktiva karriären. Men han har långt ifrån lämnat sporten utan hängivet dedikerat sig till den sedan dess. Nu står det dessutom klart att det blir en återkomst i Redhawks, där Hardt blir assisterande tränare för damlaget. – Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en del av klubben igen, säger Hardt bland annat om att återvända.

Efter att han nyligen avslutat den egna aktiva hockeykarriären har Nichlas Hardt, 34, snabbt iklätt sig rollen som tränare. Nu står det också klart att den tidigare publikfavoriten i Malmö Arena är klar för en återkomst i Redhawks. Han blir assisterande tränare till Ellinor Rydell i Redhawks damlag.

– Det känns jättekul och extremt motiverande att vara tillbaka i Redhawks. Jag ser väldigt mycket fram emot att vara en del av klubben igen. Jag känner väldigt många i föreningen och det ska bli kul att dagligen jobba med våra damer och hjälpa dem att ta nästa steg. Tillsammans ska vi skapa och bygga vidare på en vinnande kultur och fortsätta sträva mot målbilden att ta klivet upp till SDHL, säger Nichlas Hardt själv i en kommentar.

Under den egna karriären hann han med 269 tävlingsmatcher i Redhawksdressen och han har även representerat det danska landslaget i inte mindre än tio VM-turneringar, senast våren 2021 - då han också blev mästare i Danmark samt uttagen i den danska ligans All-Star Team.

– Jag kände omgående, i mitt första samtal med Nichlas, att personkemin fanns där. Jag uppskattar både en tydlighet och ett rakt ledarskap tillsammans med en öppenhet och det är egenskaper jag ser i Nichlas. Jag tycker också att vi har stora möjligheter att bilda ett bra tränarpar tillsammans där vi kompletterar varandra bra. Jag vet också att Nichlas med spänning ser fram emot att få bryta ytterligare ny terräng inom damhockeyns territorium, säger Ellinor Rydell, sportchef och huvudtränare för Redhawks damlag.

Kontraktet är skrivet över den här säsongen och Nichlas kommer omgående att börja jobba tillsammans med Ellinor och laget.

{!A} {!B} {!C}

Christian Winnberg