Oskar Blomgren lånas ut till Almtuna
Publicerad: 2024-03-28
HERR
Unge målvakten Oskar Blomgren lånas ut till HockeyAllsvenskan och Almtuna under kommande säsong.

19-årige Oskar Blomgren kom från Troja-Ljungby till Malmö Redhawks juniorverksamhet inför säsongen 2022/2023. Då stod han för en stark säsong i J20 Nationell med 2,49 GAA och 92,2 SV% på 37 matcher följt av tre matcher med 2,03 GAA och 94,0 SV% i J20-slutspelet. Han kryddade även säsongen med spel med juniorlandslaget och höll också nollan under sitt 17 minuter långa inhopp i SHL när HV71 besegrades med 2-1. 

Förra säsongen spenderade Blomgren i HockeyEttan med HC Dalen där han noterades för 31 matcher och för första gången fick visa sina kvaliteter under en hel seniorsäsong. Han motade också 31 av 34 skott under sin första hela SHL-match där HV71 besegrades med 4-3 i sista omgången. 

Oskar Blomgren har sedan tidigare kontrakt med Malmö Redhawks över kommande säsong. Nu är det dock klart att han lånas ut för att få fortsätta sin utveckling. Nästa anhalt blir HockeyAllsvenskan och Almtuna IS. 

– Oskar har två säsonger hos oss där han tagit många fina kliv i sin utveckling och för framtiden ser vi stor potential i honom. Förra säsongen fick han värdefull speltid i HockeyEttan och till kommande säsong tycker vi att Oskar är redo för nästa kliv. HockeyAllsvenskan är en jättebra liga i Europa och Almtuna har under lång tid visat att de har en bra utvecklingsmiljö. Därför tycker vi att det här är ett kanonalternativ för Oskar, säger sportchef Björn Liljander.

Viktor Ekström