• Huvudsponsorer

Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Måndag Mån 4 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Februari Feb
Torsdag Tor 11 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Idag 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Tisdag Tis 2 Mars Mar
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

AKTIVITET, HÄLSA OCH GLÄDJE

Hälsosam Ungdom är en satsning tillsammans med skolidrottsförbundet, RSA och Mercedes på barn och ungdomar med mål om att öka deras fysiska aktivitet och förbättra deras hälsosamma livsstil genom att sänka trösklar och göra idrotten mer tillgänglig och öppen för alla. Dels gör vi det med våra kontinuerliga skolbesök i Malmö och närområdet men även genom att arbeta med att utveckla våran skridskoskola.  

SKOLBESÖK SOM UPPLYSER OM MER MOTION OCH EN HÄLSOSAM LIVSTIL

Ett välkänt problem i dagens samhälle är att människors dagliga fysiska aktivitet har minskat vilket ger negativa hälsoeffekter både fysiskt och mentalt. Dessutom minskar föreningsengagemanget hos unga i Sverige vilket förstärker problemet med stillasittande men därtill utmanas den utbildning och gemenskap som idrottsrörelsen stått för inom folkrörelsedemokratin, där man lär sig tolerans och respekt för demokratiska spelregler samtidigt som det skapar vänskapsband.

Vi har en naturlig koppling till hälsa, motion och en hälsosam livsstil som vilar på den svenska föreningsmodellen. Genom kontinuerliga besök till skolor i hela Malmö och närområdet försöker vi sänka trösklar genom att göra idrotten mer tillgänglig och öppen för så många barn och ungdomar som möjligt där våra spelare från både herr – och damlaget tillsammans med våran mycket populära maskot Hawkan kan inspirera och informera både genom lekfulla fysiska aktiviteter med barnen men också genom personliga samtal och kortare föredrag om hur man kan leva ett fysiskt aktivt liv och fördelarna med det.

SKRIDSKOSKOLA FÖR ALLA

Malmö Redhawks vill sänka trösklar och göra det lättare att börja med ishockey och därför är våran skridskoskola, som är förlagd i Rosengårds ishall, öppen för alla barn mellan 4-10 år där ingen full hockeyutrustning krävs. Redhawks lånar ut både skridskor och hjälm till dem som behöver. Vi har även börjat med en tjejskridskoskola för att göra det lättare för tjejer att börja spela ishockey. Alla ska ha en möjlighet att kunna spela ishockey.    

Mer information om skridskoskolan hittar du här >>

STORSLAGEN HOCKEYUPPLEVELSE

När tillfället ges ger vi deltagande barn och ungdomar en möjlighet att besöka en SHL-hockeymatch i Malmö Arena vilket är en storslagen upplevelse. Barnen får inte bara se en match live utan får också, med sina vänner, besöka Sveriges finaste Arena och där känna på intensiteten, farten och glädjen runt Malmö Redhawks hockeymatcher. Målet är att ge en minnesvärd glädje och extra motivation och energi till deltagarna.