• Huvudsponsorer

Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

AKTIVITET, HÄLSA OCH GLÄDJE

Flera studier visar att den fysiska aktiviteten i Sverige har varit på nedgång under en längre tid. Att allt fler personer är stillasittande är oroväckande då det påverkar en negativt fysiskt, psykiskt och socialt. Detta är något vi vill förändra och det är så tanken för Hälsosam Ungdom skapades.

Hälsosam Ungdom är ett samarbete med Skolidrottsförbundet Skåne med mål om att öka den fysiska aktiviteten bland barn & unga. Under säsongens gång samarbetar vi med skolidrottsföreningar ute bland skolor runt om i Malmö och närområdet. Vi genomför besök med spelare, erbjuder kompletterande ledarskapsutbildningar och bjuder in barnen till en av våra hemmamatcher. Vi vill med detta arbete kunna sänka trösklar och att göra idrotten mer tillgänglig och öppen för alla. Denna satsning är möjlig med hjälp av Doxa, Malmö Ställningsservice, RSA, Trelleborg SportsClub som är en del av Trelleborg AB, Superdäck och Sparbanksstiftelsen Finn.

SKOLBESÖK MED FOKUS PÅ
AKTIVITET OCH GLÄDJE

Vi besöker föreningarna ute vid skolorna kontinuerligt under säsongen med både våra herr- och damspelare för att ha roliga fysiska aktiviteter med barnen. Huvudsakligen är det innebandy men det kan även vara diverse lekar. Under säsongen 21/22 samarbetade vi med 16 skolidrottsföreningar och genomförde totalt 33 besök där vi träffade över 400 barn & ungdomar. För att stärka föreningarnas dagliga verksamhet investerar vi även i idrottsmateriel till föreningarna som klubbor, bollar, mål och västar som de ska kunna använda när vi inte är på plats.

STÄRKT LEDARSKAP

Vi stärker föreningarnas dagliga verksamhet också genom att arbeta med ungdomsledarna i föreningarna. Vi kompletterar deras ledarskapsutbildningar med en ledarskapsguide som innehåller tips på övningar, hur man leder träningar och även spelares och tränares syn vad det innebär att vara en bra ledare. Ungdomarna får även möjligheten att träffa ledare inom vår förening för att lära sig mer om styrelsearbete, träning och ledarskap.     

STORSLAGEN HOCKEYUPPLEVELSE

När tillfället ges ger vi deltagande barn och ungdomar en möjlighet att besöka en SHL-hockeymatch i Malmö Arena vilket är en storslagen upplevelse. Barnen får inte bara se en match live utan får också, med sina vänner, besöka Sveriges finaste Arena och där känna på intensiteten, farten och glädjen runt Malmö Redhawks hockeymatcher. Målet är att ge en minnesvärd glädje och extra motivation och energi till deltagarna.

SKRIDSKOSKOLA FÖR ALLA

Att samarbeta med skolidrottsförbundet Skåne är en viktig del av att kunna göra idrott tillgänglig till fler men vi vet också att vi som förening måste bli bättre. Malmö Redhawks vill sänka trösklar och göra det lättare att börja med ishockey och därför är vår skridskoskola, som är förlagd i Rosengårds ishall, öppen för alla barn mellan 4 - 10 år där ingen full hockeyutrustning krävs. Redhawks lånar ut både skridskor och hjälm till dem som behöver. Vi har även börjat med en tjejskridskoskola för att göra det lättare för tjejer att börja spela ishockey. Alla ska ha en möjlighet att kunna spela ishockey.

Mer information om skridskoskolan hittar du här >>