• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Roadtrip väntar för Redhawks under veckoslutet

11 januari 2023 13:20

Med handbolls-VM:s intåg i Malmö Arena är det idel bortamatcher som står på schemat för Redhawks fram till den 26 januari. Först ut är torsdagens möte med Skellefteå.

– Nyckel att vi fortsätter vara tålmodiga i vårt försvarsspel, säger huvudtränare Tomas Kollar bland annat.


Inför över 10 000 på läktarna i Malmö Arena kunde Redhawks vända och vinna senast, när 0-2 blev till en övertidsseger mot Örebro - något som också var viktigt för laget.

– Det var naturligtvis väldigt skönt med vinst senast. Extra bra för gruppen att få känna lite självförtroende igen och det är något jag också har känt avunder veckan. Vi har haft ett bra tryck i grejerna på träningarna och trots att vi ligger där vi ligger så finns det mycket energi och positivitet i gruppen. Naturligtvis ger det mycket för oss att få vinna och känna att vi får utdelning i form av poäng när vi gör bra saker, säger Tomas Kollar.

Det faktum att laget dessutom studsade tillbaka från ett tvåmålsunderläge är också något som Kollar lyfter.

– Det är absolut viktigt och visar på den styrkan vi har i laget, att vi efter en mindre bra öppningsperiod samlade ihop oss. Det finns en stark karaktär och en moral i det här gänget.

Matchen mot Örebro är dock lagd till handlingarna. Sedan laget återsamlades för träning i måndags morse har fokus legat på Skellefteå, som står för motståndet i morgon. Tabelltvåan hade nyligen en svit på hela 16 raka vinster, men har fått se sig besegrat i sina två senaste matcher. Att det är ett bra lag, det råder det dock ingen tvekan om.

– Nej, vi möter ett lag som är starkt över hela banan. De har många skickliga spelare, har ett bra passningsspel och är duktiga i sin defensiv, påpekar Kollar, och fortsätter;

– En nyckel för vår del blir att fortsätta med tålamod i vårt försvarsspel. Det har varit bra sista tiden och där måste vi fortsätta på inslagen väg.

Under eftermiddagen lämnar Redhawks Malmö för färd upp till Skellefteå, där det i morgon väntar värmning under morgonen innan det är dags för match med nedsläpp klockan 19.

FAKTA / Skellefteå vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl 19, Skellefteå Kraft Arena
Köp dina biljetter till kommande hemmamatcher här >>
Läs mer om våra förmånliga familjebiljetter >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Redhawks har Daniel Marmenlind och Matias Lassen på frånvarolistan och kommer därmed till spel med samma manskap som i segern mot Örebro i lördags. Hur styrkorna formeras spikas i samband med torsdagens morgonvärmning.

Ej uttagna:
Daniel Marmenlind, Matias Lassen.

Formen:
Redhawks är kvar på 14:e plats i tabellen och har en bit upp. Fyra poäng skiljer Redhawks från HV71 närmast ovanför och Brynäs, på rätt sida om det nedersta strecket, är åtta poäng före - dock med en match mer spelad. Sett över de fem senaste matcherna så har Redhawks gått segrande från två.
Ett av SHL:s starkaste lag är vad som väntar i morgon. Skellefteå återfinns som tabelltvåa och radade nyligen upp 16 raka ligasegrar. Den vinstsviten bröst dock i torsdags, borta mot Oskarshamn, och i lördags föll Skellefteå också i bortamötet med Linköping. Senaste nederlaget på hemmais kom den 25 oktober - men faktum är att Redhawks är ett av endast tre bortalag som lämnat Skellefteå Kraft Arena som vinnare den här säsongen.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Marcus Sylvegård 2p (1+1), Carl Söderberg 2p (1+1), Ponthus Westerholm 2p (1+1), Carl-Johan Lerby 2p (0+2), Pathrik Westerholm 1p (1+0).
Skellefteå: Tom Kühnackl 7p (4+3), Jonathan Pudas 5p (1+4), Joakim Lindström 4p (2+2), Andreas Wingerli 4p (0+4), Jonathan Johnson 4p (0+4).

Special teams:
Redhawks: 22,2% i PP (8:a) / 80,5% i PK (4:a)
Skellefteå: 19,6% i PP (10:a) / 78,1% i PK (8:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
8/12-22 Redhawks vs. Skellefteå 4-5 sd
17/9-22 Redhawks @ Skellefteå 5-2
13/2-22 Redhawks @ Skellefteå 3-7
4/12-21 Redhawks @ Skellefteå 3-4 str
26/10-21 Redhawks vs. Skellefteå 1-6

Målvaktsmatchen:
Linus Söderström, Skellefteå, 16 ma, 94,0%, 13 vinster (1:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 23 ma, 90,3%, 6 vinster (10:a)
Oskar Blomgren, Redhawks, 1 ma, 100%, 1 vinst (ej rankad)
Alexander Hellnemo, Skellefteå, 6 ma, 89,3%, 3 vinster (ej rankad)
Gustaf Lindvall, Skellefteå, 12 ma, 88,0%, 5 vinster (ej rankad)
Adam Werner, Redhawks, 10 ma, 87,9%, 3 vinster (ej rankad)
Brandon Maxwell, Redhawks, 0 matcher