• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Äntligen seger igen

24 november 2022 21:20

I kväll kom den äntligen, den efterlängtade segern. Trots att det var hemmalaget Färjestad som tog ledningen i Löfbergs Arena i kväll så kunde Redhawks vända på resultatet.


Det har varit tufft att få med poäng på slutet och Redhawks åkte under torsdagen till Karlstad för bortamatch mot den regerande mästaren.

Väl på plats i Löfbergs Arena klev Redhawks ut och skapade mycket direkt från start, men utan att få utdelning när puckarna ven runt Färjestads målbur.

Istället var det värmlänningarna som ologiskt fick in ledningsmålet knappt halvvägs in på öppningsperioden - ett mål som också var det enda som föll under de inledande 20 minuterna.

Under den första perioden nåddes vi också av det tragiska beskedet, att Börje Salmning somnat in till följd av sin sjukdom, ALS. Innan nedsläpp i den andra perioden radade spelarna upp sig på blålinjen för en tyst minut.

När spelet väl var igång igen kunde Redhawks komma ikapp målmässigt. Carl Söderberg rakade in en retur från nära håll.

Annars kom den andra perioden främst att handla om Daniel Marmenlind. Redhawksmålvakten storspelade, räddade flera frilägen och svarade för en fantastisk trippelräddning. Hans spel såg till att matchen var oavgjord in till den tredje perioden.

Där var Redhawks starka och skulle komma att spela hem segern. Under en avvaktande utvisning kom Marcus Sylvegård in som Redhawks sjätte utespelare - och han gjorde det på bästa sätt genom att direktskjuta in ledningsmålet.

Med tre och en halv minut kvar pricksköt Adam Ollas Mattsson in trean i krysset, med god hjälp av Emil Sylvegårds fina skymning framför mål. Och i slutsekunderna spikade Fredrik Händemark segersiffrorna till 4-1. Kvällens sista mål kom sedan Redhawks klarat två minuter i spel fyra mot sex med mängder av blockerade skott, där Oliver Lauridsen gick i bräschen.

Krigarsegern var säkrad och tre poäng följer med på charterplanet hem till Malmö. På lördag väntar också match på hemmaplan. Växjö Lakers står för motståndet. Var med oss i jakten på fler segrar - köp dina biljetter här >>

MATCHFAKTA, SHL
Färjestad vs. Redhawks 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)

8:16 1-0 Linus Johansson (Bergkvist)

23:42 1-1 Carl Söderberg (Bouma, Persson)

47:39 1-2 Marcus Sylvegård (Olofsson, Forsberg)
56:25 1-3 Adam Ollas Mattsson (E Sylvegård, Barnekow)
59:41 1-4 Fredrik Händemark (utan assist) ENG

Skott: 29-29 (7-6, 14-9, 8-14)
Publik: 5 534 personer (Löfbergs Arena)