• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Redhawks klart för kvalfinal om SDHL-plats

12 mars 2022 14:50

Visst blev det seger mot Färjestad även hemma på Malmö Isstadion. Dagens vinst innebär att Redhawks nu är klart för direkt avgörande kvalmatcher mot ett SDHL-lag, där just en plats i SDHL ligger i potten.


Redhawks rivstartade dagens PlayOff-match hemma på Malmö Isstadion. Gästande Färjestad, som Redhawks besegrade efter förlängning i den första match i bäst av tre-serien, satt i passagerarsätet och hade inte något att sätta emot ett Redhawks som sköljde över motståndet i våg efter våg.

I powerplay gav det också ett tidigt ledningsmål när Josephine Asperup tryckte iväg ett tungt skott från blå. Men när gästerna tog timeout efter knappa tio minuter bedarrade den tyngsta pressen.

Redhawks skulle ändå dubbla ledningen. Agata Sarnovska svarade för det fina förarbetet och hittade Natalie Perrys klubblad på bortre stolpen. Där behövde hon bara hålla klubban i isen och raka in 2-0-målet.

I andra skulle sedan det målmässiga rycket komma. Efter bara nio sekunder hade Asperup åkt sig till ett friläge och elegant lagt in en backhand fram till 3-0.

Fyra minuter senare var det övertidshjälten från i torsdags, Julie Jensen, som satte pucken i nät när hon får läget i slottet, sedan Mia Bau Hansen svarat för ett starkt förarbete.

Innan vi nått halvvägs genom matchen svarade Redhawks också för ett mönsteranfall som Agata Sarnovska avslutade med att sätta i nät.

Där och då skiftade Färjestad sin målvakt och kanske kände Redhawks att det var klart. För trycket i spelet var inte längre detsamma. Redhawks fortsatte förvisso att vara spelförande, men värmlänningarna fick lite mer att säga till om.

Ett pucktapp i egen zon resulterade dessutom i ett baklängesmål och i början av tredje reducerade Färjestad igen via ett numerärt överläge.

Det blev dock aldrig riktigt spännande. Redhawks höll Färjestad från fler mål och segern innebär att det nu väntar finalspel om en SDHL-plats. Där ställs Redhawks mot antingen AIK eller Göteborg. Vem det blir avgörs klockan 14 på måndag.

MATCHFAKTA, PlayOff till SDHL
Redhawks vs. Färjestad 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)

2:25 1-0 Josephine Asperup (Andersson) PP1
16:40 2-0 Natalie Perry (Sarnovska, Melberg)

20:09 3-0 Josephine Asperup (utan assist) SH1
24:30 4-0 Julie Jensen (Bau Hansen)
28:53 5-0 Agata Sarnovska (Asperup, Weis)
31:51 5-1 Line Bialik Öien (Lindström)

40:46 5-2 Josefin Lindström (Bialik Öien, Gill) PP1

Skott: 36-21 (15-6, 12-9, 9-6)
Publik: 160 personer (Malmö Arena)