• Huvudsponsorer

Hemma
Haninge
HAN
Borta
Malmö
MIF

Övertidsseger i första PlayOff-matchen

3 mars 2022 22:54

I kväll inledde Redhawks PlayOff-spelet upp mot SDHL med bortamatch mot Haninge. Det satt långt inne men till slut bärgade Redhawks segern, vilket innebär att det finns chans att avgöra och gå vidare till nästa steg hemma på Isstadion på lördag.


När det i kväll var dag att inleda PlayOff-spelet upp mot SDHL gjorde Redhawks det med bortamatch mot Haninge, en nöt som skulle visa sig bli tuff att knäcka.

Efter att Redhawks endast fått se sig besegrat i en match under hela säsongen - strafförlusten i den sista och betydelselösa matchen i DamAllsvenskan senast - var det också Redhawks som förde spelet i kvällens match.

Agata Sarnovska sköt ledningsmål i mitten av den andra perioden. Mia Bau Hansen hittade in med pucken framför mål och i läget så snärtade Sarnovska in den i nät.

Det målet såg länge ut att bli matchens enda. Men Haninge lyckades kvittera. I slutminuterna plockade de ut sin målvakt och satsade på spel sex mot fem, något som gav utdelning. Ett skott utifrån letade sig igenom trafiken och hela vägen in i mål.

Kvitteringen innebar att förlängning väntade. Den blev också mållös över den inledande perioden på 20 minuter, men när den femte perioden väl drog igång tog det inte lång tid. Då klev Michelle Weis fram och avgjorde efter bara 28 sekunder.

Segern innebär att Redhawks kan bli klart för nästa PlayOff-steg på lördag, när det väntas match hemma på Malmö Isstadion.

MATCHFAKTA, PlayOff till SDHL
Haninge vs. Redhawks 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

26:41 0-1 Agata Sarnovska (Andersson, Kunnerup)

58:52 1-1 Iveta Koka (Sidblad, Cipparone)

80:28 1-2 Michelle Weis (Bau Hansen, Asperup)

Skott: 24-47 (4-12, 8-10, 7-14, 5-9, 0-2)

Spelschema PlayOff 1
3 mars: Haninge - Redhawks 1-2 sd
5 mars: Redhawks - Haninge, klockan 15:30
6 mars: Redhawks - Haninge, klockan 16:30 (eventuell tredje och avgörande match)

Spelschema eventuellt PlayOff 2
10 mars: match ett av tre (Redhawks börjar borta vid avancemang från PlayOff 1)
12 mars: match två av tre
13 mars: eventuell tredje och avgörande match

Spelschema eventuellt Kval till SDHL
17 mars: match ett av tre (SDHL-lag börjar borta)
19 mars: match två av tre
20 mars: eventuell tredje och avgörande match