• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Södertälje
SSK

Full pott efter andra raka uddamålsvinsten

19 februari 2022 22:44

Efter att ha tagit idel segrar i DamEttan Södra har Redhawks nu inlett jakten på en SDHL-plats med två raka uddamålsvinster i det sex matcher korta seriespelet som är DamAllsvenskan. I dag skrevs siffrorna till 4-3 mot Södertälje.


Redhawks har fått jobba hårt för att få med sig trepoängare från de inledande matcherna i DamAllsvenskan, den sex omgångar korta matchserien som är första steget på vägen efter grundserien i jakten på en SDHL-plats.

I premiären slogs Troja/Ljungby tillbaka med 2-1 på bortais och i dag kom en ny uddamålsseger. När Södertälje stod för motståndet på Malmö Isstadion skrevs vinstsiffrorna till 4-3.

I en match där Redhawks var spelförande var det ändå svårt att få spelet att stämma tillfullo. Ledningsmålet skulle ändå komma. Halvvägs in på den första perioden kom Josephine Asperup loss på ett friläge och ensam med målvakten gjorde hon inget misstag.

När Redhawks strax därefter fick chans till spel i både fem mot fyra och fem mot tre var det också bud på en dubbla ledning vid ett flertal tillfällen, men Södertälje och målvakten Klara Larsson stod emot.

Iställe kom en kalldusch i slutminuten av den första perioden. En missriktad passning ur egen zon gav Södertälje ett skottläge. Och i efterdyningarna av det letade sig pucken in i nät. Hastigt och mindre lustig var det istället 1-1 efter 20 spelade minuter.

Inget mål i fem mot tre i första perioden. När chansen uppenbarade sig på nytt knappt halvvägs genom matchen, då small det. 1-0-skytten Josephine Asperup laddade den tunga bössan och bombade in ett stenhårt direktskott.

Bara några minuter senare ökade Julie Jensen dessutom på ledningen till 3-1. I spel fyra mot fyra snodde hon pucken när Södertälje var på väg ut ur egen zon och fri med målvakten gjorde hon inget misstag. Redhawks hade därmed också satt sig i ett bra utgångsläge för att kunna gå ifrån och stänga matchen. Så skulle det dock inte bli.

Via ett numerärt överläge kunde Södertälje reducera bara två minuter senare och ledningen var bara ett mål stor inför den tredje perioden.¨

Där förde Redhawks spelet än mer och Karoline Pedersen visade klass när hon smällde in pucken i krysset i ett två mot ett-läge.

Målet skulle förvisso visa sig bli matchvinnande, men Redhawks pressades under slutskedet. Södertälje gav inte upp och en ny reducering, bara sisådär 100 sekunder efter Redhawks fjärde mål gav gästerna vittring.

När det behövdes som mest klev Lisa Jensen fram med ett par stora och viktiga räddningar, som såg till att Redhawks kunde hålla sin ledning matchen ut.

Vinsten innebär att Redhawks står på sex poäng efter två spelade matcher. I morgon väntar hemmamatch mot ett Hammarby som tagit sju poäng på tre match. Klockan 13:15 släpps pucken på Isstadion.

MATCHFAKTA, DamAllsvenskan Södra
Redhawks vs. Leksand 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)

10:40 1-0 Josephine Asperup (Sarnovska)
19:09 1-1 Mindy Lindholm (Bosch)

28:27 2-1 Josephine Asperup (Weis, Bau Hansen) PP2
32:34 3-1 Julie Jensen (utan assist)
34:39 3-2 Julija Blazinsek (Pren)

46:52 4-2 Karoline Pedersen (Malmquist, Kongstorp)
48:39 4-3 Madeleine Noonan (Pren, Bosch)

Skott: 35-18 (9-4, 11-7, 15-7)
Publik: 140 personer (Malmö Isstadion)